Sjokkåpning i US Open – Gasquet utslått

av | 29 august, 2016 - 19:03 | Internasjonalt, US Open

13.-seedede Richard Gasquet måtte overraskende se seg slått allerede i første runde av US Open.

13.-seedede Richard Gasquet måtte overraskende se seg slått allerede i første runde av US Open.
Franskmannen hadde ingen god dag og var sjanseløs mot Kyle Edmund fra Storbritannia. Briten har aldri tidligere spilt US Open.
Det hadde ingen betydning mot Gasquet. 21-åringen gikk respektløst til verks og knuste sin franske motstander 6-2 i det første settet. Gasquet klarte ikke å heve spillet utover kampen, og Edmund fikk bare mer og mer selvtillit. Også det andre settet endte 6-2, før spilleren rangert som 84 i verden, vant 6-3 i det tredje og avgjørende settet.
-Rankingmessig er dette min beste seier. Mange ting gikk bra i denne kampen. Slike dager føles virkelig bra, sa Edmund etter triumfen.
Edmund har aldri før tatt seg lengre enn til andre runde i en Grand Slam-turnering, men får nå en glimrende mulighet til å gjøre nettopp det. I andre runde venter Ernesto Esobedo, som er dårligere rangert.
 
Amerikansk duell
En av mandagens aller beste kamper, ble oppgjøret mellom amerikanerne John Isner og Frances Tiafoe. En duell mellom den etablerte 31-åringen Isner og 18-åringen Tiafoe, som er i startfasen av karrieren sin.
Kampen ble nok trolig mye tøffere for 20.-seedede Isner enn forventet, som måtte bruke mye krefter for å ta seg videre til andre runde på hjemmebane. Først etter tre og en halv time kom avgjørelsen.
Da hadde Tiafoe sjokkert med å vinne de to første settene 6-3, 6-4, men Isner snudde med 7-6 (7-5), 6-2. I det siste settet ledet Tiafoe 5-3, men taklet ikke presset, og rutinerte Isner vant til slutt etter 7-6 (7-3) på den første kampen i en ombygget hovedarena.
-Dett var spesielt å spille her i en kamp mellom to amerikanere, en av dem var 14 år eldre enn motstanderen sin. Jeg måtte bare holde meg inne i det, og var kanskje litt heldig på et tidspunkt, sa Isner.
-Det var utrolig å få spille min første kamp i US Open her. Jeg kan ikke vente på å komme tilbake her senere, sa Tiafoe.
Noe som kanskje kan sees på som hell i uhell for Isner, er at motstanderen i andre runde, Steve Darcis, spilte hele fire timer i sin kamp i første runde.
Nadal enkelt videre
Rafael Nadal var den første av de virkelig store mannlig stjernene som var i aksjon. Spanjolen hadde en god dag på jobben mot Denis Istomin fra Usbekistan.
Veteranen, som er best på grus, trengte bare tre sett for å avgjøre kampen. Nadal vant 6-1, 6-4, 6-2 mot spilleren ikke er blant de 100 beste i verden. Andreas Seppi fra Italia er motstander i andre runde.
Også tiendeseedede Gaël Monfils tok seg videre til andre runde i tredje strake sett. Mot veteranen Gilles Müller fra Luxembourg ble det seier 6-4, 6-2, 7-6 (7-5). I andre runde venter vinneren i oppgjøret mellom Jan Satral og MacKenzie McDonald.
 
 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv