14-åring sjokkerte i US Open-kvalifiseringen

av | 24 august, 2016 - 12:11 | Internasjonalt, US Open

14-åringen Amanda Anisimova spilte sin første seniorkamp noensinne i US Open-kvalifiseringen tirsdag. Det endte med en sensasjonell seier.

14-åringen Amanda Anisimova spilte sin første seniorkamp noensinne i US Open-kvalifiseringen tirsdag. Det endte med en sensasjonell seier.
Det amerikanske stortalentet har fått wildcard til kvalifiseringen i US Open, men før tirsdagens kamp mot Veronica Cepede Royg hadde hun aldri deltatt i en internasjonal seniorturnering.
-US Open er favoritt-turneringen min, så det er en fantastisk følelse å vinne den første kampen i min favoritt Grand Slam, spesielt med min alder. Jeg skal gjøre mitt beste for å komme gjennom kvalifiseringen, sa Anisimova, ifølge US Opens offisielle hjemmeside.
Anisimova, som fyller 15 år i neste uke, lot seg ikke stoppe av det. Mot sin paraguyanske motstander, som er nummer 124 i verden, imponerte amerikaneren med 6-4, 6-3 og tok seg videre til andre kvalifiseringsrunde. I Roland Garros kom Royg seg videre fra første runde i turneringen, men det hindret ikke hjemmefavoritten i å gå respektløs til verks.
-Det var en del nerver på slutten, men treneren min ba meg om å være rolig og bare ta et poeng om gangen, og det klarte jeg å gjøre, sier Anisimova.
I neste runde møter Anisimova japanske Eri Hozumi, nummer 208 i verden. Anisimova er ranket som verdens fjerde beste juniorspiller og har på sitt beste vært nummer to. I Roland Garros kom hun helt til finalen, men tapte for Rebekka Masarova fra Sveits.
Anisimova skal etter planen spille juniorutgaven av US Open senere i turneringen, og der kan norske Malene Helgø risikere å møte stortalentet.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv