Jimmy Connors (t.v) har vunnet flest titler i historien. Novak Djokovic er 11 unna tangering. Foto: Shutterstock.

Den siste rekorden

av | 10 januar, 2024 - 13:09 | Internasjonalt

Hvor kynisk må Novak Djokovic være for å karre til seg den siste tittelrekorden som finnes?

Djokovic har allerede alle rekorder av betydning; flest Grand Slams, flest ATP Finals, flest Masters mm. I tillegg kommer en rekke meritter; bl.a flest uker og sesonger som verdensener mm.

Legenden Jimmy Connors

Men en rekord gjenstår; å vinne flest ATP titler i historien.

Innehaver av den rekorden er Jimmy Connors. Amerikaneren vant til sammen 109 titler fra 1972 til 1989. Han beste sesong var 1974 da han vant 15 titler inkludert Australian Open, Wimbledon og US Open. Det var siste året US Open ble spilt på gress. Australian Open fortsatte å være en gressturnering til og med 1987.

Jimmy Connors i Rotterdam 1978. Foto: Wikipedia.

Usedvanlig lang karriere

Til sammen vant Connors åtte Grand Slams og tre sluttspillmesterskap i sin lange karriere. I løpet av 17 år hadde amerikaneren altså vunnet 109. titler på touren.

Det hører med til historien at Connors ikke vant en eneste tittel i løpet av hans siste syv sesonger. I 1996 la han opp – 24 år etter proffdebuten.

Novak Djokovic: – Jeg vil passere Connors

For Novak Djokovic som har allerede har alt, må det være umulig å ikke tenke på Connors-rekorden. I et intervju med Tennis Infinity uttalte hovedpersonen selv at Connors rekorden er et mål:

– Jeg vil vinne så mange turneringer som mulig – og passere Connors. Å skape mine egne rekorder og eie min egen historie er det viktigste. For å vinne store titler må jeg opprettholde intensiteten, dedikasjonen og motivasjonen. – Novak Djokovic.

Skulle han jage rekorden, blir det et kappløp med tiden.

Djokovic står i dag med 98 titler – som er 12 unna ny rekord. Serberen er 36 år og fortsatt på høyden av sin karriere, men har han nok til å vinne 12 nye store titler?

For der ligger dilemmaet: Djokovic ‘kan ikke’ ta rekorden med å plukke den lavest-hengende frukten – ATP 250’er.

Ideelt vil nok Djokovic slå rekorden med å vinne ‘verdige’ titler, altså fra Masters og oppover. Da vil han få rekorden uten å fremstå som smålig og ærgjerrig.

Så lenge serberen har minimum to gode sesonger igjen, vil han mest sannsynlig slå rekorden med stil. Han kan alltid plusse på med noen oppvarmingsturneringer innimellom.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv