19 år gamle Carlos Alcaraz vant sesongens tredje tittel. Foto: Discovery+.

Forsvarte tittelen i Barcelona

av | 23 april, 2023 - 17:58 | Internasjonalt

Carlos Alcaraz slo Stefanos Tsitsipas i finalen av Barcelona Open.

Det spanske fenomenet Carlos Alcaraz forsetter å herje på ATP touren. På søndag lekte 19 åringen seg til en ny tittel etter han nøytraliserte verdensfemmer Stefanos Tsitsipas 6-3, 6-4 i finalen av Barcelona Open.

Finalen var i utgangspunktet en blockbuster mellom første og andre seed, men den regjerende mesteren ble for god – og brukte bare 80 minutter på å forsvare tittelen i den katalanske storbyen.

Tittelen er spanjolens tredje for året og ellevte sammenlagt. Alcaraz er fortsatt nummer to i verden bak Novak Djokovic.

Stefanos Tsitsipas slo en tweener under søndagens finale i Barcelona. Foto: Discovery+.

Krigeren Rune

Også i München var det en 19 år gammel Topp 10 spiller som på søndag forsvarte en tittel.

Det skjedde etter et spektakulært tredje sett i BMW Open hvor Danmarks Holger Rune overkom plager i både hofte og ben for å hindre finalemotstander Botic Van De Zandschulp i å serve inn kampen hele tre ganger.

Den danske tenåringen slet voldsomt med hoften i det tredje settet og havnet bakpå med to brudd. Nederlenderen Van De Zandschulp hadde tidenes sjanse til å vinne sin første ATP tittel, men spolerte først muligheten til å serve inn kampen på 5-2, deretter på 5-4 og da han fikk en tredje mulighet på 6-5, brøt Rune tilbake for tredje gang.

I løpet av denne perioden reddet Rune fire matchballer i motstanderens serve.

Da settet mot alle odds gikk til tie-break, tok Rune kommandoen fra start og tok vare på sin første matchball da han hamret inn seieren på 7-3 og kampen 2-1 med settsiffer 6-4, 1-6, 7-6(3).

Rune, som kom direkte fra en finale i forrige ukes Monte Carlo Masters – vant dermed sesongens første -og karrierens fjerde tittel.

Holger Rune forsvarte tittelen i München. Foto: Shutterstock.

Overraskelse i Bosnia-Herzegovina

Ukens største overraskelse kom i Banja Luka hvor serberen Dusan Lajovic (ATP 70) vant Srpska Open, en turnering som i år er oppgradert fra Challenger til ATP 250.

På sin vei til karrierens andre tittel slo 32 år gamle Lajovic ut storfavoritten Novak Djokovic i kvartfinalen, Miomir Kecmanovic i semifinalen før han på søndag slo Andrey Rublev i finalen med settsiffer 6-3, 4-6, 6-4.

Her er karrierens andre ATP tittel et faktum for 32 åringen Dusan Lajovic (ATP 70). Foto: Discovery+.

Iga forsvarte Stuttgart

I den ene WTA turneringen som ble spilt denne uken, forsvarte verdensener Iga Swiatek tittelen i WTA 500 Tennis Grand Prix i Stuttgart etter hun slo verdenstoer Aryna Sabalenka med sett-siffer 6-3, 6-4.

Finalen var en ren reprise fra fjoråret da Swiatek slo Sabalenka 6-2, 6-2.

Søndagens tittel var nummer 13 i karrieren for den polske 21 åringen.

Iga Swiatek vant Tennis Grand Prix i Stuttgart. Foto: Wikipedia.

Alle samles i Madrid

Neste turnering for både herrer og kvinner er Madrid Open, en kombinert ATP Masters og WTA 1000 som fra og med i år spilles over 12 dager med oppstart tirsdag 25. april (kvinner) og onsdag (herrer).

Regjerende mestre i den spanske hovedstaden er Carlos Alcaraz og Ons Jabeur.

På sin vei til fjorårets triumf i Madrid slo Alcaraz selveste Rafael Nadal i kvartfinalen, Novak Djokovic i semifinalen og Alexander Zverev i finalen.

Madrid Open er en kombinert ATP Masters og WTA 1000 turnering som har blitt utvidet til 12 spilledager. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Mr. Genève

Mr. Genève

Casper Ruud vant Genève Open for tredje gang etter å ha vunnet to kamper på en dag.

Finaleklar

Finaleklar

Casper Ruud vant semifinalen i Genève Open – får bare noen timers pause før finale.

French Open 2024

French Open 2024

Casper Ruud er heldig med trekning – blir likevel knalltøft for nordmannen å nå sin tredje strake finale i Paris.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv