Tennisens nye Supernova: Emma Raducanu vant US Open. Foto: Eurosport.

Sensasjonen er komplett

av | 12 september, 2021 - 01:19 | Aktuelt

18 år gamle Emma Raducanu kvalifiserte seg inn i US Open og vant turneringen uten å tape et eneste sett.

Emma Raducanu – Leylah Fernandez: 2-0 (6-4, 6-3)

10 kamper og 20 sett – det er oppskriften Emma Raducanu fra Storbritannia brukte til å sensasjonelt vinne US Open lørdag kveld.

18 åringen fullførte sensasjonen-formen da hun slo 19 år gamle Leylaah Fernandez (WTA 73) 6-4, 6-3 i lørdagens finale og ble dermed den første kvalifiseringsspiller noensinne til å vinne en Grand Slam – uten å tape et eneste sett.

Raducanu startet US Open kampanjen for tre uker siden med kvalifiseringsspill rangert nummer 150 i verden. Tre kval-kamper og syv hovedkamper senere, med en fasit på 20-0 i sett, kom hun til slutt helt i mål i New York.

18 år gamle Emma Raducanu. Foto: Eurosport.

Den nye vinen

Finalen var en sensasjon allerede før start. To ukjente tenåringer som på hver sin side av tablået hadde kjempet seg hardt og velfortjent frem til finalen.

Motstander Leylah Fernandez fra Canada har i løpet av de siste ukene blitt kjent som The Giant Slayer etter hun slo ut flere Topp 5 spillere.

På motsatt side av tablået vant kvalifiseringsspilleren Emma Raducanua alle kampene sine perfekt uten å tape et sett.

I det som ble en ren tenåringsfinale var 18 år gamle Emma Raducanu den beste spillerne av de to. Begge leverte et nivå fra øverste hylle, men Raducanu var mer presis der Fernandez slet med første-serven.

Den canadiske tenåringen hadde sine sjanser, men var stort sett alltid på etterskudd av en britisk tenåring som spiller og snakker som om hun er veletablert Topp 5 spiller og 15 år eldre enn sin egentlige alder.

Fra høyre: Billie Jean King, Emma Raducanu, Leylah Fernandez. Foto: Eurosport.

44 år siden sist

Tenåringen blir den første britiske kvinne til å vinne en Grand Slam siden Viginia Wade vant Wimbledon i 1977. Den britiske legenden var selv til stede blant publikum sammen med Tim Henman, en annen levende britisk tennislegende.

Med 2000 WTA poeng for seieren klatrer Raducanu fra 150 til 23 plass på verdensrankingen. Det betyr at tenåringen ikke lenger er avhengig av å måtte kvalifisere seg inn i turneringer.

For seieren ble briten også belønnet med nærmere 22 millioner kroner.

Norsk forbindelse

Historien om Emma Raducanu blir enda mer spesiell av at den britiske tenåringen har en relasjon til Norge. Anders Borg, leder av Northern Vision og redaktør av Magasinet Tennis Norge, var turneringsarrangør i Liverpool da Emma Raducanu vant sin aller første tennis-tittel i en alder av 12 i 2015.

Emma Raducanu vant sin aller første tennis-tittel i Liverpool i 2015 – en turnering som årlig arrangeres av Northern Vision og Tennis Norge Magasinet redaktør Anders Borg. Foto: Northern Vision.

Raducanu har utviklet seg i ungdommen gjennom å delta i flere Tennis Europe Junior-turneringer – nettopp slike som har foregått i Oslo Tennis Arena denne uken, arrangert av Northern Vision.

Anders Borg har derfor spilt en rolle i utviklingen av tennisens nye superstjerne.

Borg – Raducanu forbindelsen ble også anerkjent i britisk media under årets Wimbledon.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv