Alexander Zverev (ATP 5) demonstrerte et toppnivå som Ruud fortsatt har til gode å matche. Foto: Eurosport.

Utslått av OL-vinneren

av | 21 august, 2021 - 04:15 | Casper Ruud, Internasjonalt

Alexander Zverev dominerte oppgjøret og slo Casper Ruud ut av Cincinnati Masters.

Casper Ruud – Alexander Zverev: 0-2 (1-6, 3-6)

Casper Ruud har så langt i Hardcourt-sesongen vist at han er topp motivert og kan slå mange, men mot Topp 5 spillere har han fortsatt et stykke å gå – det viste Alexander Zverev som natt til lørdag slo nordmannen i strake sett i kvartfinalen av Western & Southern Open i Cincinnati, Ohio.

Alexander Zverev stod over Canada i forrige uke og deltar i sin første turnering siden Tokyo OL hvor han vant gull i singles. Foto: Eurosport.

25 minutters wipeout

Det første settet forsvant under føttene til nordmannen i løpet av 25 minutter. Ruud fant aldri rytmen, sviktet med første-serven og i tillegg var tyskeren i det umulige hjørnet og fant vinkler til å slå vinnere fra alle posisjoner.

Tre ganger ble Ruud brutt og unngikk så vidt det var ‘smultringen’ ved å vinne et fattig serve-game. 1-6 til Zverev og en marerittstart for Ruud.

Tendenser, men Zverev for sterk

Håpet om en snuoperasjon ble tent da Ruud startet det andre settet med å bryte den ferske OL-vinneren og holdt egen serve. Presset fra en Alexander Zverev full av selvtillit ble derimot for stort og da Ruud skulle serve på 3-2 gav han ifra seg bruddet og settet var i spill igjen.

En kirurgisk nøyaktig Zverev brukte banen og linjene til å diktere spillet og i løpet av tre games gikk han fra 2-3 til 5-3 og kunne til slutt serve inn det andre settet til 6-3 og en plass i semifinalen hvor han møter Stefanos Tsitsipas, grekeren som slo Ruud ut av Canada Open i forrige uke.

Ruud er ute av turneringen i Ohio, men seere har fortsatt en Blockbuster helg i vente:

Semifinaler Cincinnati:

  • Daniil Medvedev – Andrey Rublev
  • Alexander Zverev – Stefanos Tsitsipas

US Open neste

Det betyr at Casper Ruud nå har fri i en god uke før US Open starter mandag 30.august. Nordmannen skal ikke delta i neste ukes ATP 250 turnering i Winston-Salem.

Etter at regjerende mester Dominic Thiem, Rafael Nadal og Roger Federer alle har bekreftet at de ikke skal spille US Open, ligger Ruud an til å havne i første gruppen av seedete spillere – noe som vil være en stor fordel når trekningen kommer ut.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Semifinaleklar i Monte Carlo

Semifinaleklar i Monte Carlo

Casper Ruud slo Ugo Humbert i kvartfinalen i Monte Carlo Masters – nå venter Novak Djokovic i semifinalen.

Videre i Monaco

Videre i Monaco

Casper Ruud slo Hubert Hurkacz i tredje runde av Monte Carlo Masters – unngår Carlos Alcaraz i kvartfinalen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv