Casper Ruud har nå mulighet til å vinne sin tredje tittel på tre uker. Foto: Eurosport.

Slo fransk fenomen – tidenes sjanse til Trippelen

av | 30 juli, 2021 - 19:59 | Casper Ruud, Internasjonalt

Casper Ruud slo Arthur Rinderknech i semifinalen i Kitzbühel.

Casper Ruud – Arthur Rinderknech: 2-0 (6-3, 7-6(7))

Etter en tung 2-1 seier i forrige runde var Casper Ruud klar for semifinalen av Generali Open, nok en ATP 250 på grus, i Kitzbühel, Østerrike.

Der ventet 26 år gamle Arthur Rinderknech (ATP 91). Franskmannen er et forholdsvis nytt ansikt på ATP touren og har gjort seg bemerket de siste månedene som en solid spiller med en lysende fremtid.

Arthur Rinderknech (ATP 91). Foto: Wikipedia.

Den 1.96 høye atleten med en knallhard serve og forearm var i sin første ATP semifinale i karrieren og ble for svak for favoritten fra Snarøya.

Casper Ruud tok iniativet og spilte knallhardt fra start, til brølende torden fra himmelen som krevde et stopp i spillet da Ruud ledet 4-1 etter å ha brutt franskmannen en gang.

Da kampen startet opp igjen noen timer senere var Ruud fortsatt tent, holdt på egen serve, fikk matchballer på motstanderens serve, men endte opp med å serve inn settet 6-3.

Det andre settet gikk til tiebreak uten at en eneste breakball hadde meldt seg. Et nervepirrende tiebreak endte med en 9-7 seier til Ruud og en knalltøff, tett tenniskamp var vunnet i marginale to sett.

Det var et tett løp, mye følelser involvert, mye nerver…, sa Ruud etter kampen.

Favoritt i finalen

I finalen venter 24 år gamle Pedro Martinez (ATP 97) fra Spania som er i sin første ATP finale i karrieren.

Det betyr at Casper Ruud er storfavoritt til å vinne sin tredje strake tittel. Den 18.juli vant han Swedish Open i Båstad, den 25.juli gikk han til topps i Swiss Open i Gstaad – og nå er han storfavoritt til å vinne Generali Open i Kitzbühel i Østrerrike.

Tennis Norge oppfordrer våre lesere til å sende inn mail eller benytte seg av kommentarfeltet på Facebook for å dele statistikk på tidligere spillere som har vunnet back-to-back-to-back, altså tre titler på rad. De store profilene har ofte vunnet flere turneringer på rad som de har deltatt i, men ikke nødvendigvis tre strake kalender-uker.

Tennis Norge presiserer

Vi meldte i midten av forrige uke, under Swiss Open at Casper Ruud ville innta 13. plass på verdensrankingen den kommende mandagen. Istedenfor ble han stående som nr. 14.

Tennis Norge opprettholder at vi har korrekt og ATP har gjort en feil i beregningen til Diego Schwartzman (ATP 13) som fortsatt står med 250 ATP poeng etter Los Cabos seieren i 2019. Da Cameron Norrie vant Los Cabos tittelen på søndag, skulle Schwartzman ifølge de korona-reviderte reglene få redusert sin pott fra 2019 med 50%, noe som innebærer 125 poeng.

Det ville ført til at Ruud tok igjen Schwartzman på ATP rankingen og inntatt karrie-beste som nummer 13. Det er ikke første gang de nye korona-reglene har skapt problemer for ATP å beregne sin egen ranking og det har tidligere tatt flere uker før korrekt poeng-oppdatering kommer.

Dersom Ruud vinner tittelen i Kitzbühel på lørdag, vil han uansett klatre til nummer 12 i verden. Taper han finalen blir han registrert som nummer 13.

Pedro Martinez (ATP 97) venter i finalen i Kitzbühel. Foto: Shutterstock.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Semifinaleklar i Monte Carlo

Semifinaleklar i Monte Carlo

Casper Ruud slo Ugo Humbert i kvartfinalen i Monte Carlo Masters – nå venter Novak Djokovic i semifinalen.

Videre i Monaco

Videre i Monaco

Casper Ruud slo Hubert Hurkacz i tredje runde av Monte Carlo Masters – unngår Carlos Alcaraz i kvartfinalen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv