Alle seks turneringene som pågår i Melbourne Park er satt på pause mens situasjonen avklares. Foto: Wikipedia.

Smitteutbrudd i Melbourne – alle turneringer blir suspendert inntil videre

av | 3 februar, 2021 | Internasjonalt

En hotellansatt på Grand Hyatt hvor Casper Ruud har sittet i isolasjon har testet positivt på Covid-19.

Myndighetene i delstaten Victoria hvor Melbourne ligger, opplyser at en 26 år gammel mann som jobbet med smittevern-tiltakene på hotellet Grand Hyatt mens den pålagte 14 dagers innreise-karantenen pågikk, har fått påvist Covid-19. Mannen testet først negativt etter han var ferdig med vaktskiftet, men fikk deretter symptomer og en ny test viste at mannen likevel hadde pådratt seg viruset.

Casper Ruud er en av spillerne som bodde på hotellet under karanteneperioden. Totalt 500-600 spillere og støtteapparat må nå rett i isolasjon og testes på nytt. Som en konsekvens blir det på torsdag pause i alle seks turneringene som for tiden spilles i Melbourne Park.

– Casper bodde der under karantenen, men vi vet at han har flyttet ut nå, sier manager Venke Aure til Eurosport noen timer etter at smittetilfellet ble kjent.

Fredagens program vil bli annonsert senere, men avhenger naturligvis av testingen som skal gjennomføres.

Tidligere på dagen kunne staten Victoria feire fire uker uten innbyrdes smitte. Nå er situasjonen høyst usikker.

I en pressekonferanse opplyser delstats-sjef i Victoria, Daniel Andrews, at det er ingen grunn til panikk samtidig som han sier at de må anta at smitten har spredd seg. Det kan få dramatiske konsekvenser for Australian Open som starter på mandag.

Til Eurosport sier Ruuds manager Venke Aure:

– De hørte rykter om en positiv test rett før de la seg, men de har ikke fått noen offisiell beskjed. Nå sover de, så vi vet mer om noen timer.

Eurosports ekspertkommentator Ola Bentzen er bekymret.

– Det første jeg tenker er at det virker veldig dramatisk. De levde på en hårfin balanse på at det skulle komme i gang i utgangspunktet. Dette kan bli ordentlig vanskelig å håndtere, sier han.

Kilder: Tennis.com og Eurosport

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Busta vant Andalucia Open

Busta vant Andalucia Open

Første seed og hjemmefavoritt Pablo Carreno Busta stod alene igjen på grusen i Marbella – se hvem andre som tok titler denne uken.

Rystet av tenåring i Marbella

Rystet av tenåring i Marbella

Casper Ruud møtte sin overmann i Andalucia Open – 17 åringen Carlos Alcaraz demonstrerte hvorfor han er dubbet den nye Nadal.

Gruskontroll i Marbella

Gruskontroll i Marbella

Årets første grus-seier er i boks for Casper Ruud som nå er favoritt til å nå finalen i Andalucia Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv