Det skal spilles seks turneringer i Melbourne i uken før Australian Open starter 8. februar. Foto: Shutterstock.

Karanteneperioden går mot slutten – på mandag starter Ruud årets første turnering

av | 26 januar, 2021 | Aktuelt, Casper Ruud, Internasjonalt

På fredag slipper hundrevis av tennisspillere ut av karantene i Melbourne.

På fredag er 14 dagers innreisekarantene til Australia over for Casper Ruud som kun har hatt mulighet til å trene opptil 5 timer til dagen i karanteneperioden. De resterende 19 timene av døgnet har blitt tilbragt på hotellrommet hvor Snarøya-mannen har funnet kreative løsninger for å holde seg i aktivitet.

Great Ocean Road Open

På fredag er karanteneperioden over, noe som gir nordmannen helgen til å få trent ordentlig før han skal delta i ATP 250 turneringen Great Ocean Road Open som starter mandag 1. februar. Turneringen, som også går under navnet Melbourne 2 er en av to nyopprettede engangs-turneringer på ATP kalenderen i oppkjøringen til Australian Open som starter uken etter – den 8.februar.

For øyeblikket er Ruud femte seedet i Great Ocean Road Open. Nick Kyrgios, Stan Wawrinka. Grigor Dimitrov og Borna Coric er også påmeldt. Drawet kommer sannsynligvis ut til helgen og med 56 deltakere kan man forvente at de åtte høyeste seeda spillerne mottar bye i første runde.

Tennis Extravaganza

Det er satt opp til sammen seks turneringer som skal spilles i Melbourne uken før Australian Open. Det er ingen tilfeldighet da hundrevis av kampklare spillere har vært i 14 dagers hard karantene uten å få skikkelig matchtrening i forkant av årets første Grand Slam.

Cirka 70 spillere, inkludert svenske Elias Ymer, har vært ekstra uheldig da de var på samme fly med personer som fikk påvist smitte ved ankomst Melbourne. Resultatet ble 14 dagers total isolasjon uten mulighet til å forlate hotelrommet.

– Jeg har aldri vært låst inne så lenge i hele mitt liv, jeg vil bare ut, sa svensken til Teller Report etter 7 dager i isolasjon.

Turneringene som spilles i Melbourne uken før Australian Open

  • Murray Open – ATP 250 (Adelaide Relocation)
  • Great Ocean Road Open – ATP 250
  • ATP Cup (Redusert fra 24 til 12 lag)
  • Gippsland Trophy – WTA 500
  • Yarra Valley Classic – WTA 500
  • Grampians Trophy – WTA 500

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Busta vant Andalucia Open

Busta vant Andalucia Open

Første seed og hjemmefavoritt Pablo Carreno Busta stod alene igjen på grusen i Marbella – se hvem andre som tok titler denne uken.

Rystet av tenåring i Marbella

Rystet av tenåring i Marbella

Casper Ruud møtte sin overmann i Andalucia Open – 17 åringen Carlos Alcaraz demonstrerte hvorfor han er dubbet den nye Nadal.

Gruskontroll i Marbella

Gruskontroll i Marbella

Årets første grus-seier er i boks for Casper Ruud som nå er favoritt til å nå finalen i Andalucia Open.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv