Indian Wells ble det første korona-offeret på tenniskalenderen i 2020. Nå er også neste års turnering i fare. Foto: Shutterstock.

Full forvirring rundt 2021

av | 7 desember, 2020 - 22:26 | Internasjonalt

Covid 19 fortsetter å skape usikkerhet - Indian Wells kan bli avlyst igjen.

Med under en måned igjen til neste sesong eksisterer det fortsatt ingen oppdatert turneringskalender for 2021. Mens organisatorene kjøper seg tid og offisielle uttalelser uteblir – koker ryktebørsen. Dette ‘vet’ vi så langt:

ATP Cup utgår.

Australian Open forskyves tre uker med ny oppstart 8.februar. Kvalifiseringen ryktes å bli flyttet til Doha og/eller Dubai i de to første ukene av januar. Strenge karanteneregler i Australia som krever at spillerne oppholder seg i 14 dagers karantene med begrensede treningsmuligheter kompliserer forholdene ‘down under’.

Utsettelsen av Australian Open skaper dermed en dominoeffekt som påvirker resten av tenniskalenderen og ifølge den franske avisen L’Equipe vurderer nå ledelsen i Indian Wells å avlyse neste års turnering.

Indian Wells – kjent som den femte Grand Slam skal etter planen spilles mellom 10. og 21. mars. Den nye Covid 19 nedstengingen av California skaper derimot ytterliggere utfordringer for turneringen som vanligvis tiltrekker seg en halv million besøkende. Ifølge L’Equipe har turneringsledelsen bedt om to ukers utsettelse fra slutten av desember med å ta en beslutning.

Madrid Open forlenges fra en til to uker i neste års utgave. Årets utgave av Masters 1000 grusturneringen ble kansellert pga Covid 19.

Fravær, forlengelse og utsettelse av kalenderens hovedturneringer skaper stort hodebry for tennisorganisasjonene ATP/WTA/ITF som må balansere et hav av prioriteringer og korona-restriksjoner fordelt på seks kontinent. Samtidig er de reservert mot å gi grønt lys til for mange standby-turneringer i frykt for at det vil undergrave kalenderen.

Usikkerheten fortsetter – Tennis Norge følger med.

Kilder: Grand Slam Tennis, Essentially Sports

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Norsk involvering i ATP finale

Norsk involvering i ATP finale

Karl Adrian Nørstenæs er en del av Team Roman Safiullin som på tirsdag spiller sin første ATP finale – motstander er Alexander Zverev.

Laver Cup har startet

Laver Cup har startet

For tredje år på rad er Casper Ruud en del av Team Europe i prestisje-turneringen.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv