Sluttmesterskapet ATP Finals 2020 arrangeres for 12. og siste gang i O2 Arena i London hvor det provisoriske stadionet vanligvis tar 17.800 tilskuere. Foto: Shutterstock.

ATP Finals: Årets siste tittel kommer med rettigheten til å skryte

av | 19 november, 2020 - 23:26 | Internasjonalt

Et innbyrdes oppgjør mellom årets åtte beste spillere skal avgjøre hvem som er best - Rafael Nadal kan vinne for første gang.

På søndag startet sluttmesterskapet ATP Finals i London hvor årets åtte beste spillere møtes for å avgjøre hvem som er istand til å bli den beste av de beste.

Turneringen spilles i et round robin format som betyr at spillerne deles inn i to grupper på fire hvor alle møter hverandre innad i gruppen. De to beste fra hver gruppe avanserer videre til semifinaler.

Årets deltakere er: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrey Rublev og Diego Schwartzman.

Spennende helg i London

Sent torsdag kveld slo Rafael Nadal regjerende mester Stefanos Tsitsipas ut av turneringen og avanserte til semifinale hvor han møter Daniil Medvedev på lørdag. I den andre semifinalen venter Dominic Thiem på vinneren av fredagens oppgjør mellom Novak Djokovic og Alexander Zverev.

Med en kamp igjen å spille er det kun Daniil Medvedev som foreløpig ikke har tapt en kamp. Selv om Novak Djokovic ryker ut av turneringen på fredag vil han uansett avslutte året som verdensener, og dersom han vinner turneringen vil han tangere Roger Federer sin rekord på totalt seks ATP Finals titler.

Status etter en endt spill på torsdag. Grafikk: Nittoatpfinals.com

Semifinalene spilles på lørdag og finalen på søndag.

Nadal uten tittel

Hele 16 ganger har Rafael Nadal kvalifisert til den prestisjefulle turneringen, 10 ganger har han deltatt og aldri har han vunnet. Spanjolen har for vane å være sliten og skadet på slutten av sesongen og har dermed opparbeidet seg et sort hull i sin utrolige karriere som inkluderer 20 Grand Slams, 35 Masters og OL-gull i single.

To kamper står mellom Nadal og hans flyktige ATP Finals-trofe. Først må han slå formsterke Daniil Medvedev som vant årets siste Masters i Paris for noen uker siden. Deretter gjenstår finalen hvor motstanderen vil være enten Novak Djokovic, Dominic Thiem eller Alexander Zverev.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Rett ut i Båstad

Rett ut i Båstad

Casper Ruud røk ut i strake sett til Thiago Monteiro i sin første kamp i Swedish Open.

Den Hellige Gral

Den Hellige Gral

Centre Court i Wimbledon hører hjemme på FNs liste av bevaringspliktige verdensarv-lokasjoner.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv