Femte seed Stefanos Tsitsipas avanserte til kvartfinalen i French Open på mandag. Foto: Shutterstock.

Klart for kvartfinaler i French Open

av | 5 oktober, 2020 - 21:27 | French Open, Internasjonalt

French Open dag 9: Fire runder med gruppespill er over og 128 har blitt til 8 i Paris.

Etter fire måneder korona-utsettelse kunne endelig årets French Open starte forrige søndag. For spillerne og de 1000 tillate publikummere har det splitter nye taket på hovedbanen vært en velsignelse på dager der regn og 12-13 grader har vært normen i Paris.

Bortsett fra en siste hengekamp mellom Danielle Collins og Ons Jabeur – er nå 8 herrer og 7/8 kvinner klar for sluttspillet etter fire innledende runder i årets tredje og siste Grand Slam.

Det nye taket på Court Philippe Chatrier kostet over 500 millioner kroner. Foto: Tennisblog/Facebook.

Nådeløse

På herresiden jobber de to superfavorittene Novak Djokovic og Rafael Nadal seg nådeløst fremover på hver sin side av tablået. Begge har vunnet samtlige kamper 3-0. Djokovic har avgitt 25 games på fire kamper mens Nadal har avgitt 23 på vei til kvartfinalen.

De siste to årene har finalen av French Open stått mellom Rafael Nadal og Dominic Thiem – noe som har bidratt til at internasjonale medier har døpt østerrikeren Prinsen av Grus – en klar kandidat til å overta French Open-hegemoniet etter Kongen – Rafael Nadal, som i år kjemper om sin 13. tittel.

Dersom Nadal og Dominic Thiem vinner sine kvartfinaler vil de møtes i semifinalen.

På andre siden av tablået venter flere jevne oppgjør blant toppeliten i kvartfinalene. Dominic Thiem må slå Diego Schwartzman før et eventuelt nytt møte med Nadal og vinneren av Andrey Rublev og Stefanos Tsitsipas vil mest sannsynlig møte Djokovic i semifinalen.

Verdensener Novak Djokovic møter Pablo Carreno Busta i kvartfinalen. Det samme oppgjøret i US Open for en måned siden endte med at serberen ble diskvalifisert etter å ha truffet en linjedommer med ballen.

Rafael Nadal og Novak Djokovic har ikke tapt et eneste sett på vei til kvartfinalen i French Open. Foto: Shutterstock.

Ny kvinne

Kvinnesiden er mer åpen enn noen gang etter at storfavoritten Simona Halep røk ut i tredje runde mot Iga Swiatek fra Polen. Etter at også Garbine Mugurza røk ut er det ingen tidligere French Open vinnere blant de gjenværende kvinnene.

Den høyest rangerte gjenværende kvinnen er tredje seed Elina Svitolina. Den ukrainske spilleren har lenge vært en Topp 10 spiller, men har aldri kommet lengre enn en semifinale i Grand Slam sammenheng.

Elina Svitolina (WTA 5) er den høyest rangerte gjenværende kvinne i French Open. Foto: Shutterstock.

Kvartfinaler French Open 2020

Herrer

Novak Djokovic (1) – Pablo Carreno Busta (17)
Rafel Nadal (2) – Jannik Sinner
Dominic Thiem (3) – Diego Schwartzman (12)
Andrey Rublev (13) – Stefanos Tsitsipas (5)

Kvinner

Iga Swiatek – Martina Trevisan
Elina Svitolina (3) – Nadia Podoroska
Petra Kvitova (7) – Laura Siegemund
Sofia Kenin (4) – Danielle Collins/Ons Jabeur

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Arkiv