Casper Ruud kan bli seedet i årets US Open.

Casper Ruud klar på startstreken i Washington

av | 18 juni, 2020 | Aktuelt, Casper Ruud, Norsk

Manager Venke Aure: - Casper planlegger å følge ATP-kalenderen.

På tirsdag ble det klart at ATP starter opp igjen den 14.august med en tilpasset kalender som sørger for at vi får både en amerikansk hardcourt-sesong og en forsinket europeisk grussesong som hver avsluttes i sin respektive Grand Slam.

Da virusutbruddet stanset alle tennis-ligaer i mars hadde Norges beste tennisspiller Casper Ruud akkurat passert en rekke personlige milepæler og var på vei til California for å dra fordelene av sin høye ranking (ATP 36) hvor han lå an til å bli seedet og motta bye i første runde av giga-turneringen i Indian Wells.

Etter flere forskyvninger og med korona-forbehold ser det nå omsider ut til at ATP har en reell dato for oppstart igjen. Til Tennis Norge sier Casper Ruud sin manager Venke Aure at Ruud sannsynligvis vil være på plass i Washington når startskuddet går den 14.august.

– ATP kom med en ny kalender i går og foreløpig tenker Casper å følge den. Så starten går i Washington 14. August og deretter følger han de oppsatte turneringene; Westen Southern Open og US Open i New York. Så Europa på grus.

Med tanke på at Ruud sin ranking to uker før US Open fortsatt vil være nummer 36, er det stor sannsynlighet at han vil være blant de 32 beste spillerne når US Open starter. Det betyr at han vil ble seedet i en Grand Slam for aller første gang.

Rankinglistene avklares snart

Siden mars har alle internasjonale rankinglister vært fryst og det har fortsatt ikke kommet en avklaring hvordan rankinglistene skal håndteres ved oppstart. ATP, WTA og ITF skriver i en kunngjøring denne uken at avklaringen vil komme iløpet av de nærmeste ukene.

ATP-poeng gjelder mot rankingen i 12 måneder før de slettes. En pause i spillet vil derfor påvirke spillerne ulikt avhengig av når iløpet av de siste 12 månedene de fikk flest poeng. Uten mulighet til å forsvare poeng som forfaller, vil den som akkumulerte flest poeng før pausen komme best ut. Dette er en del av kabalen som ATP i samarbeid med WTA og ITF har jobbet med de siste tre månedene.

Da Covid-19 kom i mars hadde tennisverdenen aldri opplevd en tilsvarende situasjon og en teknisk kriseplan for poengene måtte skapes for første gang.

Resultatet får vi snart vite. For Casper Ruud sin del var det uansett en stor fordel å få en kanonstart på 2020-sesongen. Da koronaen kom hadde han allerede rukket å vinne sin (og Norges) første ATP-tittel, passert faren sin historiske bestenotering og sikret seg selv en toppnotering som nummer 34 i verden.

Rankingen gjør at han kommer direkte inn hvor han vil og det kan være viktig i en post-korona tid hvor alle er desperate etter å få spille igjen.

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv