‘Casper Ruud mot Norge’ flyttes fra Frognerparken til Oslo Tennisarena

av | 23 mai, 2020 - 22:31 | Norsk

Regn forårsaker den allerede publikumsløse turneringen til å finne ny arena.

Under vanlige forhold ville en siste-liten flytting og skifte av underlag i en tennis-turnering bydd på store utfordringer, men de allerede begrensede korona-restriksjonene gjør det lettere å flytte søndagens turnering ‘Casper Ruud mot Norge’ fra Frognerparken til Oslo Tennisarena på grunn av regn.

Turneringen ‘Casper Ruud mot Norge’ ble på fredag annonsert som den første profesjonelle turneringen som blir spilt i Norge siden korona-pandemien startet for alvor i mars.

Casper Ruud, rangert som nummer 36 i verden – blir dermed en av de første Topp 50-spillerne i verden til å konkurrere profesjonelt igjen.

‘Casper Ruud mot Norge’ har angivelig pga meldt regn på søndag blitt flyttet fra Frognerparken til Oslo Tennisarena på Hasle.

Tennis Norge har ikke fått tak i daglig leder i Oslo Tennisarena til å bekrefte nyheten, men Facebook-siden til Casper Ruud melder på lørdag at turneringen er flyttet.

Fra Casper Ruud sin Facebook.

Turneringen skal uansett spilles uten publikum og regn-utfordringen ser dermed ut til å ha blitt trumfet av de allerede innførte korona-restriksjonene.

Formatet av turneringen er at 16 startspillere – Casper Ruud og 15 andre – deriblant hele Davis Cup-laget – skal spille mot hverandre og hvor hovedmålet er å slå Norges suverent beste spiller. Kampene skal spilles som et best-av-tre match-tiebreaks, mens det i finalen spilles best av fem.

Hele turneringen skal spilles og gjennomføres i løpet av søndagen. Eurosport Norge viser hele turneringen med kommentator og studio fra oppstart klokken 10.00.

Casper Ruud vil blant annet møte Viktor Durasovic, som er Norges nest beste tennisspiller, samt Herman Hagen Høyerål, Lukas Lillengen og Leyton Rivera fra det norske Davis Cup-laget.

Eurosport-kommentator og tennisekspert Ola Bentzen skal følge kampene:

– Det viktigste er bare å få spille. Det er litt annerledes å få spille kamp, enn å bare trene. I tillegg så vises den på TV og er direktesendt. Det kan gi en liten ekstra nerve, selv om det ikke er helt likt. Men det er litt annerledes enn å bare trene, å få kjenne på den match-følelsen.

Bentzen forventer også et høyere nivå enn det er i NM.

– Ja, for du får samlet alle de beste. I NM så er det et større tablå, her er det kun landslagsspillerne som er med. I NM så kan det være Casper ikke er med fordi han er med på ATP og andre spillere er på college, så kanskje en av tre er med i NM. Nå får alle de beste samlet seg, så det er et høyere nivå, sier tenniseksperten.

Sendingen starter kl. 10.00 søndag 24. mai, og vises på Dplay og Eurosport Norge. Programleder Espen Tvedt har med seg Eurosports tennisekspert Ola Bentzen på plass i Oslo Tennisarena, mens Christer Francke vil kommentere kampene.

Kilder: Eurosport

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv