Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

OL-drømmen kan ryke for Federer

Sveitseren mangler et siste stort trofé i samlingen sin - det skulle komme i Tokyo OL.

I en alder av 38 år er Roger Federer i ferd med å tilbakelegge seg en eventyrlig karrière som en av verdens beste tennisspillere gjennom tidene.

Den sympatiske mannen fra Sveits har vunnet så å si alt som finnes av store titler i tennis siden han ble profesjonell spiller i 1998. De fire store Grand Slam-turneringene har han rukket å vunnet tilsammen 20 ganger – flere enn noen andre herrer i historien. I tillegg kommer blant annet 28 Masters-turneringer. Totalt har han vunnet 103 ATP-titler.

Men det er en stor tittel legenden mangler i trofé-skapet sitt: et OL-gull i singel. I Beijing 2008 røk han i kvartfinalen, men tok gull i double sammen med landsmannen Stan Wawrinka.

I London 2012 tapte han finalen i strake sett til Andy Murray etter å ha slått argentinske Juan Martin Del Potro i en høydramatisk semifinale.

OL i Rio 2016 utgikk pga kneskade og spørsmålet ble gjeldene: Hadde 38 år gamle Roger Federer et nytt OL-mesterskap i seg – en siste sjanse til å peRFektere trofesamlingen sin?

I oktober i fjor kom bekreftelsen mange hadde håpet på: – Hjertet bestemte at jeg vil spille OL igjen, sa Federer da han annonserte planene om delta i Tokyo OL i sommer.

– Vi sees på gresset

I februar ble det klart at sveitseren trakk seg fra alle turneringer frem til gress-sesongen for å pleie et nyoperert kne.

Etter den planlagte vinterdvalen skulle Federer så returnere i tide til gress-sesongen med spill i Halle, Wimbledon og Tokyo OL – alt i løpet av et par måneder.

Imellomtiden har Korona-viruset satt en stopper for alle planlagte sportsaktiviteter verden over. Arrangementer som enda ikke er avlyst – lever i usikkerhet mens situasjonen avklares. Denne uken ble det klart at OL i Tokyo utsettes til 2021.

Da vil Federer være på randen av å bli 40 år gammel. Kanskje vil alderen omsider innhente legenden – eller så vil han fortsette å overraske.

Donerer millioner til Korona-ofre

I en melding på Instagram skriver Roger Federer og hans kone Mirka på onsdag at de personlig donerer en million sveitserfranc til de mest vanskeligstilte familiene i Sveits som er rammet av Korona-viruset.

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.