Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Djokovic-familien donerer millioner til sykehus

Novak Djokovic: - Det er viktig å hjelpe hverandre.

På fredag annonserte Novak Djokovic og hans kone Jelena at de donerer en million euro til innkjøp av respiratorer og annet medisinsk utstyr til sykehus i Serbia, for å bekjempe Covid-19 viruset.

– Kampen er ikke enkel, tallene er ubehagelige, men jeg er overbevist at vi klarer å komme oss ut av dette sterkere enn før, sier Novak Djokovic i en uttalelse.

Donasjonen gjøres gjennom tennis-stjernens egen veldedighets-organisasjon Novak Djokovic Foundation, en familiestiftelse som hovedsakelig donerer store summer til utdannelse i Serbia.

Hans kone Jelena Djokovic sier videre at de ikke har kommet på banen tidligere fordi de har vurdert hvilke tiltak som var mest effektive.

Jelena Djokovic

– I øyeblikk som dette er det essensielt med bra utstyr – spesielt ventilatorer som kan redde liv, sier hun.

Ambassadører for tennis

Djokovic-familiens bidrag i kampen mot Korona-smitten kommer bare to dager etter at Roger Federer og hans kone Mirka annonserte at de gav en million sveitserfranc til Korona-rammede familier i Sveits.

Trenden med å bidra i krisetider følger videre på hva verden opplevde i starten av året da katastrofale branner i Australia ødela hele lokalsamfunn og sendte hundretusener på flukt.

Tennisspillere og aktører tilknyttet sporten samlet seg i kampen og bidro på ulike måter. Blant annet tok Nick Kyrgios iniativ til Aces for Bushfires-kampanjen der spillere donerte en viss sum for hver serve-ess.

Totalt fikk Kyrgios sin serve-kampanje inn nærmere 38 millioner kroner. Bare under Australian Open ble det utført 11.058 serve-ess.

Novak Djokovic håper giver-trenden fortsetter:

– Vi inviterer alle til å bli med og hjelpe folk og familier til å overleve og bli friske igjen.

Kilder: ATP Media, Essential Sports

Andre artikler

Lik Tennis-Norge på Facebook for å holde deg oppdatert.