Sponset: Flere kjente tennisspillere gjør det nesten like bra i golf

av | 3 desember, 2019 - 13:37 | Norsk

Det er ikke helt uvanlig med idrettsutøvere som bytter idrett. Her kan du lese om flere kjente tennisstjerner som har gjort det veldig bra på golfbanen!

Tennis og golf er to av de mest populære idrettene i verden. De som blir stjerner her har sikret seg berømmelse resten av livet, og en evig beundrende fanskare. Enten du liker tennis og golf eller ikke, vil du garantert kjenne til navn som Boris Becker, Rafael Nadal eller Tiger Woods.

Det du kanskje ikke visste var at mange tennisspillere også er erfarne golfspillere, og noen av dem konkurrerer også i sporten.

Rafael Nadal
Rafael Nadal er en av verdens mest berømte tennisspillere. Spanjolen, som bor på Mallorca, er også en veldig habil golfspiller. Han spiller golf når kan skal slappe av, men han deltar også i veldedighetskamper. Ifølge Golf Digest har han 2,5 i handikapp på golfbanen. Hans interesse for golf har ført til at han også organiserte innvielsen av Rafael Nadal Golf Challenge.

Pete Sampras er en annen tennisspiller. Han la utstyret på hyllen i 2002, og siden den gangen har han spilt golf hjemme i Los Angeles. Hans handikapp er 0,5.

Tyske Boris Becker
Boris Becker er en av Tysklands store helter, i alle fall når det kommer til idrettsprestasjoner. På tennisbanen vant han flere gullmedaljer under verdens største og mest prestisjefylte turneringer, og han har også noen olympiske medaljer i skapet.

Boris er pensjonert fra tennisen, og hans interesse for golf har etter sigende gitt ham et handikapp på 8. Tyskeren eier hus flere steder i verden, og bruker mye av tiden sin på ulike golfbaner.

Morsomme fakta om tennis
Verden er full av interessante fakta, inkludert disse historiene om spill på golf. Det er nemlig mange nettsteder som lar deg spille på ulike markeder for både tennis og golf, men mange av de villeste og morsomste historiene om veddemål på golfsporten har, om vi skal tro artikkelforfatteren, funnet sted på golfbanen.

Ønsker du å spille på golf, eller på en tennisturnering, har du mulighet til å gjøre det hos Betsson. Registrer du en egen konto, kan du også nyte godt av Betsson velkomstbonus som gir deg litt ekstra å spille for.

Når vi først er inne på morsomme historier, visste du at flere tennisspillere som har vunnet Wimbledon senere har byttet over til golf? Ikke bare har de byttet etter å ha gjort det stort i tennis, men de har også klart det kunststykket det er å gjøre det bemerkelsesverdig bra i golf også.

Amerikanske Athea Gibson
Denne damen var en foregangskvinne både på innen tennis og golf. Hun var den aller første afrikansk-amerikanske spilleren som fikk tillatelse til å spille i turneringen U.S Open Tennis. Det skjedde i 1951.

I 1957 var hun den første fargede spilleren som vant Wimbledon. Hun vant dog i double i 1956. Hun vant igjen i 1958, og når det kommer til double vant hun Wimbledon i 1957 og 1958. Som tennisspiller vant hun også flere andre prestisjetunge titler.

Althea Gibson erfarte likevel at det å ikke var lett å tjene penger på tennisen. Dermed bestemte hun seg for å ta lidenskapen for golf til neste nivå. Da hun var 37 år gammel ble hun medlem, igjen som den første fargede, av LPGA-Tour.


Ellsworth Vines og Scott Draper
Amerikaneren Ellsworth Vines spilte tennis på 1930-tallet, og ble en av de aller beste. Han vant på Wimbledon i 1932 og 1933. I tillegg vant han også to titler i turneringen U.S. Open samt flere andre titler. Han gikk fra amatør til proff, og hadde fire år der han var rangert som nummer én i verden.

På slutten av 1930-tallet fikk han øynene opp for golf, og dermed ga han opp tenniskarrieren og satset på den grønne banen i stedet for. Selv om han aldri ble like flink i golf som i tennis, deltok han i flere store turneringer som U.S. Open og PGA Championship.

Scott Draper kommer fra Australia og vant en Wimbledon-tittel i 1992. Etter en tid som profesjonell tennisspiller i Australia gikk han over til golf. Her vant han New South Wales PGA Championship i 2007, og selv om han aldri gjorde det bedre enn dette fortsatte han med golfen.

Det er altså ikke uvanlig med tennisspillere som også gjør det bra i golfsporten. Kanskje det har noe å gjøre med teften for å treffe den lille ballen og sende den av gårde i riktig retning?

Relaterte artikler

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Roman Safiullin.

Relaterte artikler

Videre i US Open

Videre i US Open

17 år gamle Nicolai Budkov Kjær vant første runde i Junior-grenen av årets siste Grand Slam.

Norges ukjente ATP trener

Norges ukjente ATP trener

Han driver et tennisakademi i Spania og er reisende trener på ATP touren til nummer 48 i verden Roman Roman Safiullin.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv