Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Verdenseneren røk ut av Wimbledon

Ashleigh Barty klarte ikke å gjenta bragden fra Roland Garros.

Den australske tennisspilleren tok tennisverden med storm da hun gikk til topps i Roland Garros for en måned siden. Mange holdt henne som favoritt i Wimbledon på gress, et underlag hun tidligere har gjort det bra på.

Mandag sa det derimot stopp. Amerikanske Alison Riske, nummer 55 i verden, vant 3-6, 6-3, 6-3, og er klar for sin første Grand Slam-kvartfinale. Før turneringen hadde hun på 29 forsøk på Grand Slam-nivå tredje runde som beste resultat.

– Gress får fram det beste i spillet mitt. Det passer virkelig spillet mitt, sa Riske etter kampen, som møter Serena Williams i neste runde.

Eventyret over
Den amerikanske 15-åringen Cori Gauff, som bare er nummer 313 i verden, har tatt Wimbledon med storm i år og tatt seg helt til fjerde runde. Mandag sa det stopp med tap 3-6, 3-6 for Simona Halep.

Britene kunne derimot juble. Hjemmehåpet Johanna Konta tok en råsterk seier over den tidligere Wimbledon-vinneren Petra Kvitova. 28-åringen vant 4-6, 6-2, 6-4.

– Jeg føler meg forferdelig takknemlig som er her, og jeg er glad for fortsatt å være med i turneringen og konkurrere med de beste spillerne i verden. En profesjonell tennisspiller kan ikke spørre om mer, sier Konta, som møter useedede Barbora Strycova i neste runde.

Nummer 68 i verden, Karolina Muchova, tok seg også videre til kvartfinale. Hun slo landskvinnen og verdenstreer Karolina Pliskova. Elina Svitolina vant for øvrig over Petra Martic, mens kinesiske Shuai Zhang slo Dayana Yastremska.

Federer, Nadal og Djokovic
Roger Federer, Rafael Nadal og Novak Djokovic fortsetter å seile videre i turneringen. Trioen vant sine kamper i fjerde runde på under en time og 45 minutt. Kun Federer møtte en seedet spiller i Matteo Berrettini.

– Hva kan jeg si om Novak for øyeblikket annet enn at han ser ut til å være for god for øyeblikket. Han er så solid, server så bra at motstanderen ikke kan komme inn hans servegame skikkelig, og han får deretter mange baller tilbake, sier Eurosports kommentator Mats Wilander til TV-kanalen.

På herresiden var den største overraskelsen Guido Pellas seier over Milos Raonic. Argentineren har aldri vært lenger enn tredje runde i en Grand Slam-turnering.

Også Kei Nishikori, David Goffin, Sam Querrey og Roberto Bautista Agut er klare for kvartfinale.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788