Naomi Osaka
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on email

Naomi Osaka tok sin andre strake Grand Slam-tittel

Naomi Osaka vant Australian Open etter strålende spill mot Petra Kvitova.

De siste årene har de kvinnelige Grand Slam-vinnerne slitt med å følge opp en Grand Slam-tittel med en ny Grand Slam-triumf. Siden 2011 er det kun Serena Williams som har gjort det, og den forrige var Kim Clijsters, utenom Williams. Helt fram til lørdag.

Osaka ble for alvor kjent med US Open-tittelen i 2018 og har i ettertid tatt seg til semifinale eller bedre i fire av fem turneringer hun har stilt opp i etter US Open-seieren, også det har mange slitt med å gjøre. Osaka introduserte seg også med å vinne WTA-turneringen i Indian Wells.

Lørdag kunne kun Kvitova, som i 2016 nesten ble tennisinvalid etter å ha blitt kninstukket, hindre Osaka i å ta sin andre strake Grand Slam-tittel. Den tsjekkiske dobbeltvinneren av Wimbledon ønsket å være med på notene.

– Det er vilt, jeg kan ikke tro at jeg akkurat har spilt en Grand Slam-finale igjen, sa en tydelig rørt Kvitova.

Det første settet ble meget jevnt, og det måtte et tiebreak til for å skille finalistene. Osaka var best da det gjaldt som mest og vant 7-2.

I det andre settet startet Kvitova best og ledet 2-0, men Osaka slo tilbake og spilte seg etter hvert til tre matchballer på 5-3. Da hentet Kvitova fram superkrefter og strålende spill. Den tsjekkiske jenta tok fem poeng på rad og holdt liv i finalen. Etterpå brøt hun også Osaka, og det stod 5-5. Kvitova vant i tillegg de to neste gamene og sikret et tredje sett, til Osakas store frustrasjon.

I det tredje settet kom likevel Osaka best i gang og brøt. På 4-2 kunne hun bryte enda en gang med 40-0, men som i det andre settet, tok Kvitova fem poeng på rad og holdt liv i håpet. Det hjalp lite, for Osaka lot seg ikke påvirke denne gangen og vant settet 6-4. Dermed tok hun sin andre Grand Slam-tittel i karrieren.

– Å snakke offentlig er ikke helt min greie, så jeg håper bare at jeg kommer gjennom dette, startet Osaka med i takketalen, fortsatte:

– Jeg vil takke dere for at dere kommer og ser på, selv om det er så varmt.

Osaka har hatt en utrolig reise på kort tid. Bare for ett år siden var hun nummer 68 i verden. Nå blir hun også verdensener.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788