Serena Williams og Venus Williams

Williams-søstrene sikret søskenduell i US Open: – Bemerkelsesverdig

Serena og Venus Williams møtes i tredje runde av US Open etter sine seire onsdag.

Serena Williams og Venus Williams vant sine kamper i andre runde relativt enkelt over Carina Witthöft og Camilla Giorgi. Dermed er det duket for et oppgjør i tredje runde mellom søstrene.

– Jeg vil ikke si at det er spennende, men det kommer definitivt til å bli en virkelig tøff kamp for meg. Det er fortsatt tidlig i turneringen, sa Serena Williams etter sin seier.

Forrige gang duoen møttes var i Indian Masters tidligere i år. Da vant Venus Williams over lillesøsteren, som akkurat hadde returnert til tennisbanen etter å ha blitt mor. De to har totalt møttes 29 ganger, med Serena som seierskvinne i 17 av kampene, og Venus som vinner i 12 av kampene. Første gang var i 1998.

– Jeg synes det er bemerkelsesverdig, jeg hadde aldri trodd at vi fortsatt skulle spille tennis profesjonelt. Vi gjør hverandre bedre, og vi får fram det beste i oss når vi spiller mot hverandre, sier Serena Williams.

Svensk seier
I andre runde vant også svenske Rebecca Peterson onsdag. 23-åringen er for første gang i karrieren klar for tredje runde i en Grand Slam-turnering.

– Dette er mitt beste resultat i en Grand Slam-turnering, og jeg verdsetter det, men jeg er ikke fornøyd med dette, sa Peterson til Radiosporten.

Den svenske jenta, som er nummer 61 på WTA-rankingen, slo amerikanske Vania King  7-5, 6-1 i andre runde.

– Det er alltid vanskelig å møte hjemmespillere, ofte spiller de litt bedre og har publikum med seg, men jeg synes at jeg håndterte det bra. Jeg er framfor alt fornøyd med at jeg hevet meg i det andre settet, sa Peterson.

Murray ute
Favoritter som Sloane Stephens, Rafael Nadal og Juan Martin Del Potro tok seg overbevisende videre til tredje runde onsdag.

Noen det ikke gikk like bra for var Andy Murray. Briten ble slått av Fernando Verdasco. Også 12.-seedede Garbine Muguruza, niendeseedede Julia Görges, 32.-seedede Maria Sakkari, 25.-seedede Daria Gavrilova og 15.-seedede Stefanos Tsitsipas tapte i andre runde.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788