Serena Williams

Tennis dominerer pengeliste i kvinneidretten

Åtte av ti utøvere på listen over de kvinnelige idrettsutøverne som tjener mest spiller tennis.

Det er ingen tvil om at tennis er en lukrativ sport for de aller beste kvinnelige tennisspillerne i verden. Det viser topplisten til magasinet Forbes, som ble publisert tidligere i sommer.

Øverst av alle troner Serena Williams med en inntekt på 152 millioner kroner. På de neste fem plassene følger Caroline Wozniacki (110 millioner kroner), Sloane Stephens (94,5 millioner kroner), Garbine Muguruza (93 millioner kroner), Maria Sharapova (88,5 millioner kroner) og Venus Williams (86 millioner kroner.

Også på sjuendeplass ligger en utøver som driver med en racketidrett, nemlig badmintonspilleren PV Sindhu. Simona Halep er for øvrig på åttendeplass med 65 millioner kroner og Angelique Kerber på tiendeplass med 59 millioner kroner.

Den eneste utøveren som ikke driver med racketsport på topp ti-lista er motorsportutøveren Dancia Patrick.

Det er for det meste sponsorpenger som fører tennisspillerne langt opp på lista. For øvrig er ingen av kvinnene inne på lista over de best betalte utøverne i verden. Roger Federer er derimot den sjuende best betalte idrettsutøveren i verden.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788