Simona Halep

Simona Halep hodestups ut av US Open

Simona Halep ble den første toppseedede spillerne til å ryke ut av en Grand Slam-turnering i første runde i moderne tid.

Flere holdt den rumenske verdenseneren som en av de største favorittene til å vinne årets US Open, men det kommer ikke til å skje. Halep røk overraskende ut allerede i første runde av Grand Slam-turneringen. Estlandske Kaia Kanepi ble for sterk og vant 6-2, 6-4. Dermed røk Roland Garros-vinneren ut i første runde for andre året på rad i US Open, denne gangen for nummer 44 i verden.

– Det handler om nerver. For meg er det vanskeligere i den første runden, da er det mer følelser involvert. Derfor trenger jeg en god start, forklarte Halep etter sjokktapet.

Williams-søstrene vant
I US Open tyder mye på at det kan bli et oppgjør mellom Venus og Serena Williams i runde tre. Duoen trenger bare å vinne en kamp til hver for at det skal bli en realitet.

Venus Williams hadde den tøffeste motstanderen i første runde. Veteranen møtte Svetlana Kuznetsova og måtte kjempe. 38-åringen vant 6-3 i det første settet, men tapte 5-7 i sett nummer to. Den amerikanske jenta slo tilbake i det avgjørende settet og sikret avansement med settseier 6-3.

Serena Williams fikk det langt enklere i første runde. Motstander Magda Linette, nummer 60 på WTA-rankingen, hadde lite å stille opp med mot tennisdronningen. Williams vant oppgjøret 6-4, 6-0. Nå må Serena slå Carina Witthöft, mens Venus må vinne over Camilla Giorgi for at søstrene skal møtes i tredje runde.

– Det er bare en god følelse å være ute på banen igjen her. Det første settet var jevnt og ikke lett. Da jeg først kom i gang, begynte jeg å gjøre det jeg har trent på, sa Williams etter kampen.

Svensk seier
Svenske Rebecca Peterson overrasket i første runde ved å slå russiske Anastasia Pavlyuchenkova, som er 27.-seedet, 1-6, 6-4, 6-3.

– Det er den beste spilleren jeg har slått på lenge, konstaterte Peterson etter kampen. Nå venter Vania King, nummer 50 i verden, i andre runde.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788