Ruud røk på tiebreak i Tyskland

Casper Ruud måtte bite i det sure eplet da han tapte første runde i Challenger-turneringen i Pullach.

Casper Ruud måtte bite i det sure eplet da han tapte første runde i Challenger-turneringen i Pullach.

I oppkjøringen til den kommende US Open-kvalisfiseringen tok Casper Ruud turen til Tyskland for å spille Challenger-turneringen i Pullach. Med gode resultater kunne den norske 19-åringen høste gode økonomiske- og poengmessige belønninger.

Syvendeseedede Ruud var forhåndsfavoritt i første runde i møtet mot Tim Pütz (nummer 290 i verden) fra vertsnasjonen. 30-åringen har wildcard i hovedturneringen. Senest i fjor møttes de to i Challenger-turneringen i Marburg. Der kom Ruud seirende ut etter tre sett.

Nordmannen fikk en dårlig start på tirsdagens oppgjør. Snarøya-gutten ble brutt to ganger, og tapte første sett 2-6. Ruud var på full vei mot en tidlig exit i nok en Challenger-turnering.

I andre sett fikk Ruud fart på racketen. Han brøt tyskeren tidlig, og ledet komfortabelt 3-0 i andre sett. Bruddet holdt inn til 6-3, og kampen skulle avgjøres med et tredje sett.

I tredje sett var det jevnt og tett. Begge holdt egen serve lenge, frem til det stod 4-3 til Pütz. Da spilte tyskeren seg til tre bruddmuligheter, og fikk uttelling på den siste. Ruud måtte bryte tilbake for ikke å ryke ut av turneringen. Det klarte også nordmannen da det gjaldt som mest. Settet gikk til tiebreak, som Ruud til slutt tapte 6-8.

Dermed måtte Ruud se seg slått av tyske Pütz etter tre sett med sifrene 2-6, 6-3, 6-7 (6-8). I andre runde møter tyskeren vinneren i oppgjøret mellom Carlos Berlocq (179) og Goncalo Oliveira (249).

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788