Roger Federer.

Roger Federer spøkte om å legge opp etter US Open-seier

Roger Federer åpnet US Open glimrende, men en av uttalelsene hans etter seieren vakte oppsikt.

Roger Federer har de siste månedene ikke vært like skarp som han vanligvis har vært i det siste året, men US Open begynte i det minste lovende for sveitseren. Mot Yoshihito Nishioka vant tennislegenden komfortabelt 6-2, 6-2, 6-4.

– Jeg elsker å spille her i New York, og jeg har vært her mange år nå. Det er godt å spille en god kamp i første runde mot en underholdende motstander, sa Federer etter kampen.

– På tide å legge opp
Det var derimot en annen av Federers uttalelser som stjal oppmerksomhet etter kampen. En av uttalelsene i baneintervjuet vakte nemlig stor oppsikt.

– Jeg er glad for at jeg aldri har snublet i det første hinderet her. Det er nesten på tide å legge opp, men ikke enda, sa Federer mystisk.

Uttalelse ble naturligvis temaet på pressekonferansen noen timer etter kamp.

– Jeg mente: «Jeg har aldri tapt en kamp i første runde her i US Open. Jeg har vunnet alle de 18 kampene. Du har ikke lyst til å tape neste år heller. Kanskje kan jeg legge opp nå, for å beskytte mine seire i første runde». Det var det jeg mente med det, kun en spøk, så vær så snill, ikke tolk det annerledes, forklarte Federer.

Djokovic fikk motstand
Mange ser på Novak Djokovic som den største favoritten i årets US Open, men det kladdet litt for serberen i første runde. Wimbledon-vinneren måtte ha fire sett for å vinne 6-3, 3-6, 6-4, 6-0 over Marton Fucsovics.

Ellers tok favorittene seg videre fra første runde tirsdag, men 29.-seedede Adrian Mannarino, 24.-seedede Coco Vandeweghe, 28.-seedede Anett Kontaveit, 22.-seedede Marco Cecchinato og 32.-seedede Filip Krajinovic måtte se seg slått.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788