NTF endrer på rollen som landslagstrener

Jørgen Vestli er ikke lenger ansatt på fulltid som landslagstrener i Norges Tennisforbund.

På nyåret ble det klart at det norske landslagstreneren i tennis, Jørgen Vestli, tar over ansvaret for tennis på NTB Bærum, og i august startet han i den nye jobben sin. Det betyr ikke at Vestli slutter i jobben som landslagstrener.

– Vi har fått en annen modell enn med en ansatt. Likevel har vi Jørgen i en stillingsbrøk som landslagstrener fortsatt, sier generalsekretær i Norges Tennisforbund, Alexander Kjær, til Tennis-Norge.

Vestli har vært landslagstrener i ti år. Med tiden har Norges Tennisforbund endret seg, og behovet for en fulltidsansatt landslagstrener har blitt mindre.

– Vår spillerutviklingsrolle er blitt noe redusert. Nå har vi en mer veiledende og utdannende rolle. Vi så også at det var viktig og riktig å ha gode folk i skolen, sier Kjær.

Generalsekretæren understreker at satsningen på landslaget fortsatt er like høyt.

– Det er ingenting som tones ned. Det er samme mengde og kvalitet. Vi har fortsatt to bruttotroppsamlinger som Jørgen og sportssjef Øivind Sørvald tar seg av, samt Jaime Fernandez på den fysisk biten. Når landslagene drar på turneringer, har vi også alltid vært nødt til å leie inn reisetrenere, forklarer Kjær.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788