Novak Djokovic vant historisk tittel

Novak Djokovic er den første spilleren som har vunnet alle de ni ATP 1000 Masters-turneringene.

Roger Federer og Rafael Nadal har mange rekorder og oppnådd mye i tenniskarrierene sine, men søndag var det en annen av de fire store som stjal showet. Djokovic gjorde nemlig det ingen andre tidligere har klart: Serberen fullførte Golden Masters – å vinne alle Masters-turneringene som den aller første ved å gå til topps i Cincinnati Masters.

– Det er et veldig spesielt øyeblikk. Det er første gang jeg vinner her, sa Djokovic etter at seieren var i boks.

Slo Federer
Finalen i Cincinnati var av stor kvalitet. Motstander var nemlig verdenstoer Roger Federer, og det ble en jevn kamp, der Djokovic var hakket hvassere. 31-åringen vant 6-4, 6-4 og viser storform foran US Open om en uke.

– Dette er den desidert beste prestasjonen min denne uken, og det kom fram på best mulig tidspunkt, sa Djokovic.

Etter kampen var duellantene opptatt av å skryte av hverandre. Djokovic var glad for å vinne over nettopp Federer, som har vunnet Cincinnati Masters en haug med ganger.

– Federer er den mest dominante spilleren i denne turneringen. Han vunnet den sju ganger og slått meg i finalen tre ganger. Jeg har spilt fem finaler her, og de fleste har jeg tapt for en flott mann, sa Djokovic.

– Gratulerer til Novak for din fantastiske innsats, ikke bare denne uken, men gjennom hele karrieren. Dette er en fantastisk bragd, sa Federer.

US Open
Kommende uke starter Grand Slam-turneringen US Open. Der er Djokovic og Federer store favoritter, men Nadal kommer til å blande seg inn i tittelkampen.

Også Casper Ruud skal spille kvalifiseringen til turneringen, og trekningen blir klar mandag. Nordmannen skal i aksjon i første kvalifiseringsrunde tirsdag eller onsdag.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788