David Ferrer

Nadal sparte krefter i Ferrers farvel til Grand Slam-spill

Det ble mange følelser da David Ferrer måtte trekke seg i sin aller siste Grand Slam-kamp i karrieren.

Verdensener Rafael Nadal ble satt litt i skyggen i hans første kamp i US Open i år, men ikke fordi at spanjolen spilte dårlig eller hadde problemer. Landsmannen og Nadals gode venn, David Ferrer, skal nemlig legge opp etter denne sesongen. Oppgjøret mot Nadal ble hans siste på Grand Slam-nivå.

– Jeg har veldig gode minner her. Dette er min siste Grand Slam i karrieren, jeg.., sa Ferrer før han måtte stoppe opp og tok til tårene til full jubel fra publikum.

Måtte gi seg
Ferrers siste kamp i US Open og på Grand Slam-nivå gikk nok ikke helt slik spanjolen hadde sett for seg. 36-åringen tapte åpningssettet for Nadal 3-6, men ledet 4-3 i sett nummer to. Da måtte han kaste inn håndkleet og trakk seg fra kampen.

– Jeg er lei meg for at jeg ikke klarte å fullføre kampen, men uansett, tusen takk alle sammen, jeg vil savne dere masse, sa Ferrer til publikum.

Etter kampen vanket det hyllester fra flere av de største stjernene. Ferrer har i en årrekke vært i verdenstoppen og har på sitt beste vært nummer tre i verden. Spanjolen spilte på hovedtablået i alle Grand Slam-turneringene fra 2003 til 2015, hele 50 på rad. Kun Wimbledon i 2015 har veteranen misset fra 2003 og fram til i dag.

– Jeg føler med han. Han er en av mine nærmeste venner på verdenstouren, og vi har hatt mange utrolige øyeblikk sammen. Han er en av de beste spillerne som kommer fra hjemlandet mitt. Han er en god person og spiller. Det er synd at han avsluttet på denne måten, sa Nadal, mens Roger Federer fulgte opp med en Twitter-melding.

Innbringende
Selv om Ferrer stort sett har havnet i skyggen av Federer og Nadal, senere i tillegg Novak Djokovic, Andy Murray og Stan Wawrinka, har spanjolen tjent fett på karrieren sin. Sammenlagt har Ferrer spilt inn 31 millioner dollar, rundt 248 millioner norske kroner.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788