Malene Helgø vant senior-NM for andre gang: – Hadde blitt skuffet

Malene Helgø var overlegen i finalen mot klubbvenninne Astrid Wanja Brune Olsen.

Det ble en ren Romerike-finale i tennis-NM for kvinner. Helgø fra Fjellhamar møtte nemlig Brune Olsen fra Nittedal. Begge spiller for Furuset i Groruddalen, er del av det samme akademiet og er gode venninner. De har også samme trener, Joakim Karlsson. Dermed kjenner de hverandre godt på banen.

 – Malene spiller veldig bra mot meg i dagen. Det er tøft, sier Brune Olsen til Tennis-Norge. 

Utnyttet kunnskapen
At de kjenner hverandre inn og ut, både på og utenfor banen, utnyttet Helgø på grusen i lørdagens NM-finale i Frognerparken.

– Jeg pleier å spille med den samme taktikken mot henne. Jeg kjenner hennes styrker og svakheter etter å ha trent mye med henne. Jeg kjenner henne veldig godt, og hun kjenner meg godt, sier Helgø til Tennis-Norge.

Kampen endte med en solid seier til Helgø. For tredje gang i sommer endte det med seier i to sett. Lørdag hadde 18-åringen full kontroll fra start til slutt.

– Jeg hadde presset ettersom jeg har slått Astrid to ganger tidligere i sommer, og jeg må si at jeg ville blitt skuffet om jeg hadde tapt. Det var mer en lettelse å vinne denne gangen, forrige gang var større, men det er alltid gøy å vinne titler, sier Helgø.

Trening
De neste ukene skal både Helgø og Brune Olsen ligge å trene i Norge etter å ha spilt mange turneringer i sommer.

Etter treningsperioden venter turneringsspill igjen. Helgø skal gå opp et nivå til 25.000-dollarsturneringer, mens Brune Olsen skal prøve å mestre 15.000-dollarsnivå igjen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788