Helgø og Brune Olsen møtes igjen – klare for NM-finalen

Furuset-spillerne og de gode venninnene Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen skal gjøre opp mot NM-tittelen i kvinneklassen.

Malene Helgø var den første av kvinnene som kapret en finaleplass med seier 6-1, 6-0 over Lilly Elida Håseth i sterk vind i Frognerparken. Det var en overbevisende opptreden av sølvvinneren fra i fjor.

– Jeg måtte holde meg rolig og takle vinden best. Det er utfordrende å spille i slik vind og ballen kommer ikke alltid der du tror den skal gjøre, og du må jobbe mye med fotarbeidet, sier Helgø til Tennis-Norge.

Bestemte seg
Brune Olsen fikk en langt tøffere kamp og slet mer med vinden enn Helgø. 19-åringen møtte Emilie Elde og startet godt med 6-4 i det første settet, men tapte det påfølgende settet 2-6. I det tredje settet snudde det igjen og jenta fra Nittedal sikret seg finaleplass med 6-2.

– Det svingte veldig. I det første settet hadde jeg kontroll, mens i det andre settet hadde jeg få marginer med meg, spilte ikke så sykt bra og var veldig frustrert over været og prestasjonen min, sier Brune Olsen til Tennis-Norge.

I det tredje settet snudde det derimot igjen. Jenta fra Nittedal tok grep og sikret seg finaleplass med 6-2.

– Da bestemte jeg meg for at det skulle bli NM-finale på meg, skjerpet meg og fikk det gjort, sier Brune Olsen til Tennis-Norge.

NM-titler
Både Helgø og Brune Olsen har tidligere tatt NM-titler. For to år siden imponerte Brune Olsen alle med å vinne NM-finalen som 17-åringen. Da ble Ulrikke Eikeri slått. Helgø vant som 15-åring norgesmesterskapet i tennis og tapte finalen for Melanie Stokke i fjor. Begge ser fram til en ny finalemulighet.

– Jeg gleder meg veldig. Jeg har prestert veldig bra her, sier Brune Olsen.

– Jeg håper å få kongepokalen i år. Jeg forbedrer meg som normalt og skal gi alt, avslutter Helgø.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788