Furuset åpnet fire nye tennisbaner: – Oslos beste baner

Furusets fire innendørsbaner er blitt oppgraderte og har fått splitter nytt dekke.

Furuset har utsatt og utsatt oppgraderingen av tennisbanene sine i håp om å få en helt ny hall i forbindelse med en IKEA-utvidelse. Nå var derimot banene blitt så dårlige at Furuset så seg nødt til å oppgradere banene med Plexipave AusOpen-dekke.

– Disse fire banene er per dags dato de beste i Oslo, og sannsynligvis i Norge også. De andre klubbene i landet med dette dekket har bare tre baner, sier Christian B. Andersen i Sportsconcept Entreprenør AS som har levert banene til Furuset.

Innviet
Banene ble offisielt åpnet og innviet mandag. Furusets aller beste spillere, Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen, fikk æren av å slå de første slagene på det nye dekket.

– Det var så deilig. Det er en oppgradering fra hvordan det var. De tidligere banene var skikkelig slitte, og det var veldig, veldig harde å spille på, noe som gjorde det belastende for leddene og kroppen generelt. Disse nye banene er perfekte, sier Brune Olsen til Tennis-Norge.

Flere av Furusets mest aktive spillere har slitt med skader, særlig i knærne, på grunn av underlaget. Det blir det trolig mindre av nå.

– Fordelen nå kontra slik det var før, er at man får mye mer demping. Det er bra for rygg og knær, noe som gjør det lettere for spillere som trener masse og oss på 40 og oppover, sier Andersen.

– Først og fremst er jeg glad på vegne av de som spiller mye. De får et dekke som er snillere mot kroppen. Vi har hatt mange av juniorene våre som har slitt med knærne. De får en bedre treningshverdag, sier trener i Furuset, Ingrid Olsen Huus til Tennis-Norge.

Håper på økt etterspørsel
Olsen Huus er også klar på at hun håper at de nye banene vil føre til enda mer aktivitet på Furuset.

– Det er tiltrekkende, og det er fint å starte sesongen på nye baner. Det ser innbydende ut for de som er her mye og jobber her. Som Christian sier er dette Oslos beste baner, så vi håper at det kan fylle opp hallen. Selv om vi har god dekning i «prime time», så har vi fortsatt noen ledige timer både på dag- og kveldstid. Vi vet at det er stor etterspørsel på baner andre steder i Oslo, og vi håper at dette kanskje gjør det verdt å kjøre hit, avslutter Olsen Huus.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788