Stephens tennis

Francke tror på amerikansk hjemmeseier i US Open

For ett år siden sjokkerte Sloane Stephens med å vinne US Open. Denne gangen må hun finne seg i å være en av forhåndsfavorittene.

Stephens hadde knapt spilt tennis i 2017 grunnet en skade, men spilte fanatisk foran eget hjemmepublikum og gikk overraskende til topps i US Open. 25-åringen slet med å vinne kamper i ettertid, før det løsnet på nyåret. I Roland Garros ble hun nummer to.

– Jeg tror Sloane Stephens vinner igjen. De amerikanske jentene har vært sterke der borte de siste årene, sier Eurosports tennisekspert, Christer Francke, til Tennis-Norge.

Halep
Francke tror ikke det blir en lett oppgave for Stephens. Kommentatoren tror Simona Halep, som vant Roland Garros og har befestet posisjonen som verdensener, blir den hardeste utfordreren.

– Hun er god for tiden, men kanskje det går litt for raskt for henne i US Open, sier Francke.

To spillere tennistreneren mener det er verdt å se opp for, og som han ser på som de største utfordrerne, er Elise Mertens og Kiki Bertens.

– Bertens har virkelig imponert i det siste og slo Halep i finalen i Cincinnati. Mertens har vist fin utvikling i hele år, forklarer Francke.

Jevnt
Selv om han har pekt seg ut to favoritten, vil Francke likevel ikke være bastant på hvem som vinner. I kvinneklassen i alle turneringer de siste årene har det vært svært åpent.

– Alle slår alle, og det kommer til å skje i US Open, men skal jeg velge går jeg for Stephens eller Halep, med Stephens et hakk foran, avslutter Francke.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788