Eikeri ferdig på Gran Canaria: – Mentaliteten er bedre enn på lenge

Ulrikke Eikeris to uker lange turneringsopphold i Las Palmas er over for denne gang etter fredagens semifinale-tap i 25.000-dollarsturneringen.

Ulrikke Eikeri har tidvis imponert på Gran Canaria de siste to ukene. I kvartfinalen i 25.000-dollarsturneringen ble det en sterk seier mot Katharina Hobgarski (nummer 325 i verden) i strake sett. Og forrige uke tok 25-åringen en doubletittel på ferieøya.

– Forrige uke hadde jeg en dårlig dag på jobben, men jeg jobbet bra i double. Det var gøy å ta en tittel. Jeg har jeg klart å krige bra, og hevet meg denne uken. Jeg tar med mye positvt hjem. Mentaliteten er bedre enn på lenge, men spillemessig har jeg mer å gå på, sa Ulrikke Eikeri til Tennis-Norge.com etter fredagens semifinale.

Fredag møtte Eikeri femteseedede Basak Eraydin (262) i semifinalen på Gran Canaria. De to møttes senest forrige uke i doublefinalen i Las Palmas. Da var det Eikeri og doublepartner Yana Sizikova som vant. Selv om Eraydin tapte doublefinalen, kunne hun trøste seg med at hun tok tittelen i single.

– Det kan godt hende hun var revansjesugen, men double og single er forskjellig. Hun var i alle fall motivert. Det var jeg også, fortalte Eikeri.

Eikeri fikk alt annet enn en drømmestart på fredagens semifinale da hun ble brutt to ganger innledningsvis. Oslo-jenta havnet under 0-5 i første sett, og hadde nok ikke drømt om en verre åpning. Eraydin sikret komfortabelt første sett 6-1.

– Det var en tøff match i dag. Det så stygt ut på 1-5, men det føltes jevnere. Det var frustrerende. Hun har vunnet litt i det siste. Jeg merket det var vanskelig å spille mot henne, men jeg prøvde være positiv, forklarte Eikeri.

Andre sett fortsatte i samme spor. Eikeri ble brutt to ganger, og havnet under 1-5. Kampen så i praksis ut til å være ferdigsspilt på dette tidspunktet. Men Eikeri viste styrke og kom tilbake i settet ved å vinne fire strake games. Men så var det slutt for den norske jenta. Hun ble brutt og tapte til slutt andre sett 5-7. Eikeri var ikke fornøyd med egen prestasjon, men følte det løsnet litt mot slutten.

– Jeg spilte ikke helt bra nok. Hun var litt bedre hele veien, og jeg følte hadde litt stang ut. Jeg hevet meg på slutten og var nær et comeback.

Eraydin fikk dermed revansje fra forrige ukes tap mot Eikeri. Eikeri er ute av 25.000-dollarsturneringen etter tap i strake sett i semifinalen med settsifrene 1-6, 5-7. Nå drar 25-åringen mot nordligere strøk.

– Nå blir det en treningsperiode fremover. Jeg skal hjem for å trene og planlegge videre, forklarte Eikeri.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788