Casper Ruud

Casper Ruuds US Open-eventyr er over: – Lite som fungert

Casper Ruud klarte ikke å ta videre fra første runde i Grand Slam-turneringen US Open.

Den norske tennisspilleren fikk en tøff oppgave i første runde av US Open i oppgjøret mot Guido Pella. Argentineren er rangert som nummer 65 i verden og har en besteplassering som nummer 39. Tidligere i sommer gikk 28-åringen til tredje runde i Wimbledon.

Kampen startet jevnt, og Ruud hang godt med i store deler av oppgjøret. Etter hvert ble det derimot mer og mer tydelig at Pella var hakket hvassere enn nordmannen mandag. Det viste Ruud både irritasjon og frustrasjon over utover i kampen. Særlig backhanden i returspillet slet unggutten med.

– Det var ikke den kampen vi ønsket å se. Det var for dårlig returspill, det var lite som fungert. Han orket ikke å jobbe etter ballene, og jeg vet ikke om det skyldes solstikk eller skade, sier trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen.

Skade
I det første settet fikk Ruud en breakball i mot på 1-1, men reddet seg inn. Det hjalp likevel ikke, for Pella ga seg ikke og sikret seg en ny breakball i gamet, og argentineren gikk tidlig opp i ledelsen i settet. Den beholdt han settet ut, uten at Ruud spilte seg til breakball. Pella vant settet 6-4.

Mellom det første og andre settet måtte Ruud ta en medisinsk timeout, og sportssjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, forklarte til Eurosport at det trolig dreide seg om en strekk i hoften.

– Han har sagt han har slitt litt med hofta de siste dagene, men jeg trodde ikke det skulle plage han i dag, sier Ruud.

I det andre settet fortsatte Ruud å spille godt på egen serve, men skapte lite trøbbel på Pellas serve, selv om han fikk en breakball. Utenom det ene servegamet med breakball i mot, var Pella stort sett svært solid på egen serve. På 3-3 klarte han på nytt å bryte og vant også sett nummer to 6-4. Etter det andre settet forklarte Sørvald til Eurosport at Ruuds hofteskade trolig hindret unggutten i å gjøre det vanlige fotarbeidet sitt.

Det tredje settet startet på verst tenkelig vis. Nordmannen var ikke på fra start av i settet og ble brutt til 0-1 ved første anledning. Ruud kom seg aldri tilbake og ble i tillegg brutt på ytterligere to ganger til. Dermed tapte han settet 1-6.

– Det virker ikke som han orker å løpe etter ballen. Hadde han orket å holde det i gang og bygge opp poengene, så hadde det vært mulig å slå Pella. Jeg skulle gjerne hatt denne kampen om igjen. Nå skal jeg prate med han å høre hva som var galt, men han trivdes ikke ute på banen der i dag, sier Ruud.

Mer hard court
Likevel har US Open vært innbringende for Ruud utenfor tennisbanen. Snarøya-gutten har allerede tjent nærmere 500.000 kroner og fått med seg 35 ATP-poeng.

Så langt i år har Ruud hovedsakelig spilt på grus, men framover skal Ruud spille mer på hard court. 19-åringen skal også flytte fra Norge til Spania for å bli en del av Rafael Nadals tennisakademi. Selv om det ble tap i første runde, spilte tenåringen gode kamper i kvalifiseringen og tar trolig med seg selvtillit fra disse tre kampene.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788