Casper Ruud

Casper Ruud takler varme og fuktige dager bedre

Casper Ruud har fått bedre kontroll på fuktighet og varme som skapte trøbbel i fjor. Det gleder ekspert.

I den amerikanske storbyen New York, der US Open spilles, er været ofte preget av høy varme og luftfuktighet, noe 19-åringen tidligere har slitt med å spille bra i. Ruud tror at han denne gangen skal takle varmen.

– Jeg føler at hvis jeg er klar for den varmen og fuktigheten som er der, så tror jeg at jeg kan gjøre det bra i US Open, forklarer Ruud til Tennis-Norge.

Takler det bedre
I 2017 fikk Ruud i flere kamper problemer grunnet høy varme og luftfuktighet. Det sa ved noen anledninger helt stopp for nordmannen, som også skal ha blitt svimmel, og han måtte trekke seg fra flere kamper. Unggutten har blitt bedre til å takle slike utfordrende værforhold nå.

– Jeg føler at jeg er blitt bedre på det og klarer å holde kroppen kjøligere, så jeg føler ikke at det er et problem lenger. Jeg har også selvsagt blitt mer bevisst på det, sier Ruud.

I starten var teamet rundt Ruud bekymret for at det lå mer bak plagene, men de har funnet ut at det bare handler om å være mer oppmerksomme på værforholdene, særlig av en grunn.

– Det er en utfordring er at det er veldig fuktig i New York, noe Casper har hatt problemer med fordi han svetter ganske mye, sier trener Christian Ruud til Tennis-Norge.

26 grader
Under torsdagens kamp er det meldt rundt 26 grader, sol og relativt høy luftfuktighet. I helga er det ventet opp mot ti grader varmere vær. Det kunne altså vært verre, noe som gleder ekspert.

– Vi var som de fleste veldig spente på formen til Casper før første kamp, men mot Arnaboldi viste han at formen virket meget bra, sier Joakim Ingebrigtsen, PR-manager i Betsson, til Tennis-Norge, og fortsetter:

– Torsdagens motstander, Max Purcell, ligger jo over 100 plasser bak på ATP-rankingen, og det sier jo en del om klasseforskjellen mellom dem. Alt ligger til rette for en ny norsk triumf på hard courten i kveld, avslutter Ingebrigtsen fra Betsson.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788