Casper Ruud

Casper Ruud med lovende trekning i US Open-kvalifiseringen

Casper Ruud møter en italiensk veteran uten de store resultatene gjennom karrieren sin i første kvalifiseringsrunde av US Open.

Nordmannen møter Andrea Arnaboldi i den første kvalifiseringsrunde, noe som absolutt kan karakteriseres som en god trekning for Ruud.

Arnaboldi er nemlig rangert som nummer 175 på ATP-rankingen og har aldri vært høyere rangert enn nummer 153 i verden. Likevel kan italieneren skape trøbbel for Ruud. 30-åringen var for litt over en uke siden i finalen av en Challenger-turnering i Slovenia på hard court, men tapte klart i siste kamp.

Uken før tok Arnaboldi seg til semifinalen i en annen Challenger-turnering på hard court. Dermed er det en spiller i form Ruud møter på hard courten i USA. Italieneren har to ganger tidligere kvalifisert seg for hovedturneringen på Grand Slam-nivå, begge gangene i Roland Garros.

Ruud har selv spilt lite konkurransetennis den siste tiden og står med fire strake tap, derav to i Challenger-turneringer. De siste ukene har 19-åringen trent, og unggutten har forberedt seg godt til Grand Slam-turneringen ved å ha vært i New York en god stund allerede.

Snarøya-gutten er 28.-seedede i kvalifiseringen og kan derfor bare møte en bedre rangert spiller i løpet av kvalifiseringen. Denne spilleren er Hugo Dellien fra Bolivia. 25-åringen er nummer 101 i verden, en plass bak hans beste plassering i karrieren, og har vunnet tre Challenger-turneringer i år.

Kampen vises høyest trolig på Eurosport og spilles onsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788