Casper Ruud går for å kvalifisere seg: – Har spilt godt på hard court

Casper Ruud har forhåpninger om å nå hovedrunden i Grand Slam-turneringen US Open.

Norges beste rangerte tennisspiller har fått mye oppmerksomhet i 2018 ved å ta seg gjennom kvalifiseringen og til andre runde i de to Grand Slam-turneringene Australian Open og Roland Garros. Nå jakter Ruud sin tredje av fire hovedturneringer i Grand Slam-turnering i år.

– Målet er å kvalifisere meg inn, siden jeg har klart det i to av tre Gran Slam-turneringer. Det er ikke noen «walk in the park» å kvalifisere seg inn i en Grand Slam, men om nivået og spillet sitter, så er det helt klart mulig, sa Ruud til Tennis-Norge tidligere i august.

Lite hard court
Forrige gang Ruud spilte en offisiell kamp på hard court var i Davis Cup-oppgjøret mot Irland i april. Før den tid var Australian Open i januar den siste kampen nordmannen spilte på underlaget. Faktisk er det bare i starten av året 19-åringen har satset på hard court i 2018.

– Jeg føler at jeg har spilt godt på hard court i år, selv om det er en stund siden. Jeg har vunnet mange kamper på hard court i år og føler at spillet utvikler seg på det, sier Ruud.

Tennisspilleren fra Snarøya har siden han røk ut av forrige turnering på grus trent på hard court for å forberede seg for US Open. Ruud valgt ikke å spille turneringer på dekket ettersom turneringene i USA i forkant var på vestkysten og ikke østkysten, der New York ligger.

– Jeg tror at sjansene er helt okei. Det er ganske høy sprett, noe som er bra fra Casper, men likevel er banene ganske raske. Vi drar ned fem dager før for å trene, så har det mye med trekning og dagsform. Du kan møte en spiller som er 140 i verden og han spiller dårlig, og du kan møte en som er 240 i verden og han spiller kjempebra. Casper kan spille bra og likevel tape, påpeker trener Christian Ruud.

Varierende
I sommer har Ruud hatt varierende resultater. Wimbledon ble ingen suksess og på Challenger-nivå har han trøblet. Likevel har nordmannen imponert i ATP-turneringene i Båstad og Hamburg, blant annet slo Ruud spanske David Ferrer og tok et sett mot Diego Schwartzman.

– Det har vært noen tøffe tap, og kanskje litt feil valg av turneringer. Jeg har spilt litt på grus, men det har vært mye for treige grusbaner kontra det jeg føler at jeg gjør det bra på. Jeg har hatt litt stang ut også, og jeg har spilt mange kamper der jeg har vært nære med settballer og breakballer på viktige poeng som ikke har gått helt veien. Blant annet i Italia hadde jeg settballer i begge settene mot en spiller som gikk til finalen, man føler selvfølgelig at man er så nære da, oppsummerer Ruud.

Likevel er Ruud fornøyd med hvordan sommeren har vært.

– Det har vært noen smeller, men jeg har hatt det gøy. Båstad var utrolig gøy og gikk bra, Hamburg var en god erfaring å møte Schwartzman igjen. Jeg hadde selvfølgelig lyst på revansj, men fikk en dårligere start på det siste settet, og da var han litt for god. Selv om jeg kanskje ikke har fått så mange resultater og poeng som jeg hadde håpet på, så har det vært en god sommer, avslutter Ruud.

Casper Ruud spiller første kvalifiseringsrunde i US Open mot Andrea Arnaboldi onsdag. Kampen vises trolig på Eurosport.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788