Brune Olsen vil fortsette drømmerekke – jakter revansj over Helgø

Astrid Wanja Brune Olsen har ikke tapt en NM-kamp i singel på to år.

I 2016 gikk Astrid Wanja Brune Olsen til topps i norgesmesterskapet i tennis etter en overraskende seier over Ulrikke Eikeri i finalen. I fjor spilte 19-åringen en kamp, før hun måtte trekke seg med skade. I årets NM har den unge jenta vunnet fire kamper. Dermed står hun med en seiersrekke på ti kamper.

 – NM-streaken min er ganske sterk, så jeg får håpe at jeg klarer å beholde den, sier Brune Olsen til Tennis-Norge.

Finale
Lørdag spiller Brune Olsen finale. Da venter venninnen og treningspartneren Malene Helgø. Duoen har denne sommeren allerede møttes to ganger på tennisbanen, og begge gangene har Helgø vunnet i to sett.

– Nå jakter jeg revansj, sier Brune Olsen, og legger til:

– Hun har vært i veldig god form, mens jeg har vært veldig opp og ned. Jeg har ikke funnet den stabile formen, men det er bare å fighte på og så kommer det. På en god dag kan jeg slå Malene, mener Brune Olsen.

Helgø var på sin side i NM-finalen i fjor, men tapte for Melanie Stokke. I 2015 vant derimot Furuset-spilleren NM som 15-åring.

– Det blir en bra kamp uansett. Spiller jeg slik som jeg har gjort, så skal jeg ha en god sjanse. Jeg har et overtak på Astrid, og det er en fordel, sier Helgø.

Storspill
Helgø har vist god form under hele NM-uka, noe hun også har gjort gjennom hele sommeren ved å ta sine to første titler på internasjonalt seniornivå. Nå håper hun på en ny tittel.

– Jeg har holdt på godformen fra i sommer og har spilt bra her. Jeg har fått mye selvtillit og går for kongepokalen, sier Helgø.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788