Anker

Anker og Durasovic til NM-finalen i vinden: – Vanskelig

Peter August Anker og Viktor Durasovic er klare for NM-finalen i tennis.

Det ble to jevne semifinaler på herresiden i Frognerparken. Lenge skapte regnet usikkerhet om kampene kunne bli gjennomført utendørs, men det ga seg i tide. Vinden var derimot en stor utfordring for spillerne.

– Det var vanskelig, og det var ikke så lett. Jeg måtte slå i gjennom vinden, sier Anker til Tennis-Norge.

Slo Grøner
I semifinalen ventet Jakob Grøner for Anker. 17-åringen har imponert med flere Grand Prix-seire i sommer og har spilt godt i NM. Semifinalen var av høy kvalitet i de vanskelige forholdene, men Anker taklet de best og vant 6-3, 7-5.

Dermed er Anker klar for sin første NM-finale utendørs på seniornivå. 19-åringen pleier å prestere godt i NM-uken og var for to år siden også i semifinale etter glimrende spill. Samme året gikk han til topps i juniorklassen.

– Det føles bra. Jeg var i semifinalen for to år siden, og da møtte jeg Casper Ruud. Det er litt deilig at han ikke spiller nå, sier Anker.

Viktor Durasovic hadde en tøff kamp mot Jakob Eskeland i kvartfinalen og vant i tiebreak i det tredje settet. Proffspilleren slo Eirik Sars Grøner 6-2, 6-4 i semifinalen.

– Det var ikke lett å spille i dag. Det handlet om å spille best taktisk. De gangene du spiller med vinden bak deg skal du klare å vinne begge gamene. Jeg klarte det bra i det første settet og deler av det andre settet, men det er ikke alltid like lett, sier Durasovic.

Davis Cup
Durasovic og Anker har ikke spilt mot hverandre tidligere, men har trent sammen i forbindelse med Davis Cup. Begge forventer en tøff kamp.

– Jeg vet egentlig ikke om det jeg kan slå han, det blir veldig tøft, ekstremt tøft. Jeg må spille opp mot mitt beste, og jeg kommer bare til å spille, så får vi se hvordan det går, sier Anker.

– Det blir utfordrende. Han kan spille bra, og det blir ingen lett kamp, avslutter Durasovic.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788