Fed Cup Norge

Norge uten Stokke og Eikeri i Fed Cup

Ulrikke Eikeri satser mot Roland Garros, mens Melanie Stokke ikke er fysisk i stand til å spille for Norge.

Ulrikke Eikeri satser mot Roland Garros, mens Melanie Stokke ikke er fysisk i stand til å spille for Norge.

Både Eikeri og Stokke, Norges to best rangerte kvinnespillere, var i utgangspunktet tatt ut i den norske troppen. Nå blir derimot ingen av de to norske jentene å se på banen for Norge når turneringsspillet i andre divisjon i Fed Cup starter onsdag.

– Melanie måtte dessverre trekke seg på grunn bihulene sine og vil ha en operasjon i slutten av april, sier landslagstrener Jørgen Vestli til Tennis-Norge og fortsetter:

– Ulrikke kommer nok heller ikke. Vi har ventet til det siste med å se om hun kunne komme, men hun ligger helt på grensen til å komme med i kvalifiseringen til Roland Garros og har to sjanser igjen før fristen går. Dermed velger Ulrikke å bli igjen i USA for å prøve og klare det, sier Vestli.

Kamp om å holde plassen?
Dermed går Norge fra å være opprykksfavoritter til å være outsidere som fort kan havne i en situasjon der de må kjempe for plassen i andre divisjon. Malene Helgø og Astrid Wanja Brune Olsen er fortsatt med på laget, mens Lilly Elida Håseth er hentet inn troppen på tampen.

– Lilly Håseth har hatt en god start på året både i single og double på juniornivå, sier Vestli.

Den avtroppende landslagstreneren, som vanligvis er Norges Fed Cup-kaptein, følger denne gangen det norske laget fra Oslo.

– Robert er kaptein i år og har forutsetningene for å gjøre en god jobb, da jeg måtte trekke meg fra årets turnering. Han har i tillegg med seg Caroline Rohde-Moe som assistent, sier Vestli, som legger til at han håper å være kaptein neste år igjen.

Topp to
Andre divisjon i Fed Cup spilles først med gruppespill, to grupper med fire lag. De to beste lagene i gruppa går til en opprykkskamp, mens de to nederste må kjempe i en kamp om å unngå nedrykk.

Derfor kan trekningen bli avgjørende. Norge vil trolig kunne gi de fleste lagene en kamp om seieren, men kan få store problemer med Danmark og Hellas. Likevel kan Malene Helgø hamle opp med de fleste på en god dag. Det samme kan Astrid Wanja Brune Olsen, men 18-åringen har vært ute av spill lenge og tennisformen er usikker.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788