Casper Ruud

Norge må vinne to kamper for å unngå nedrykk: – Vi må tenke at vi skal ta det

Casper Ruud spiller trolig en avgjørende rolle i Norges kamp om å overleve i divisjon to i Davis Cup. Søndag skal unggutten i aksjon i det norske lagets to første kamper.

Casper Ruud spiller trolig en avgjørende rolle i Norges kamp om å overleve i divisjon to i Davis Cup. Søndag skal unggutten i aksjon i det norske lagets to første kamper.

Blir det seier i de to kampene, først en double sammen med Viktor Durasovic mot Peter Bothwell og Simon Carr, så en påfølgende ener kamp mot samme Bothwell. Etter Ruuds seier over Carr og Durasovic´ tap for Bothwell, står det 1-1. Dermed er doublen er nøkkelkamp for å unngå nedrykk.

– Det er best av tre sett, og det er en fordel mot fem sett tidligere. Det står 1-1 og begge er sugne på seier. Det blir litt kamper i morgen, så får vi se om vi klarer å dra det i land. Det er ikke vanlig i det hele tatt å spille double før single, så det blir en utfordring, men det er første gang for dem også, sier Ruud til Tennis-Norge.

Det irske laget viste at Davis Cup betyr mye for dem under lørdagens kamper. Spesielt Bothwell fikk energi fra støttespillerne på sidelinjen. Lagkaptein Håseth forventer en tøff doublekamp.

– Doublen blir viktig. Jeg tror irene kommer til å spille veldig offensivt, og det er vi forberedt på. Vi må også tenke offensivt. Vi må tenke at vi skal ta det. I en double må vi gå på og man kan bare være offensiv i tankegangen. Det blir helt sikkert veldig spennende, og jeg har tro på en skikkelig god double, sier Håseth til Tennis-Norge.

Ruud først ut i single
Uansett utfall i doublekampen skal Ruud ut mot Bothwell i den fjerde kampen. Håseth har stor tro på den norske eneren mot irenes ener.

– Vi så en Casper som spilte skikkelig bra lørdag mot Carr, fantastisk tennis. Han servet bra og hadde trøkk i forehanden. Samtidig vet vi hvor mye Viktor har inne og vi har sett det i Davis Cup før, så får vi håpe at vi ser det i morgen, sier Håseth.

Ruud er forberedt på det som kommer. Unggutten så store deler av motstanderens oppgjør mot Viktor Durasovic, der Bothwell imponerte i lange perioder.

– Han spiller smart og hurtig. Han slicer en del og drar ned tempoet av og til, så spiller han hurtig med forehanden. Jeg må være klar for at han bra ballfølelse og spilleforståelse. Hvis jeg har den intensiteten jeg hadde i dag, så jeg vil jeg få sjansene til å vinne og kapitalisere på det, sier Ruud.

Artikkelen fortsetter under bildet

Davis Cup Norge
Det norske laget med Anders Håseth, Casper Ruud, Viktor Durasovic, Simen Sunde Bratholm, Peter August Anker og Jakob Grøner. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Både Håseth og Durasovic selv tror muligens at søndagens eventuelle motstander, Carr, passer bedre til nordmannen enn Bothwell.

– Carr spilte kanskje ikke så bra lørdag og hadde tøff motstand. Han slo masse feil, så jeg må prøve å være stødig, for da kommer feilene fra slike type spillere, sier Durasovic.

– Jeg tror kanskje det kan være et bedre oppsett med Viktor mot Carr, selv om Carr nok ble litt overveldet mot Casper og kanskje mistet litt troen. Vi fikk nok ikke se hva han har inne, og det kan godt hende at vi får se det søndag, sier Håseth.

Viktig
Rykker Norge ned til divisjon tre, må det norske laget spille Davis Cup med gruppespill og sluttspill over fire dager på en langhelg mot eventuelt to eller tre helgers spill i divisjon to. Durasovic skal gjøre sitt for å unngå et nedrykk.

– Jeg synes det er veldig viktig å beholde plassen. Divisjonen under har dårlig nivå, så det betyr ganske mye å være i denne gruppa, sier Durasovic.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788