Casper Ruud

Casper Ruud: – Viktig å få en god start mot Irland

Casper Ruud stod over Davis Cup-oppgjøret mot Egypt, men er klar for å gjøre sin del av jobben for å holde Norge i gruppe to.

Casper Ruud stod over Davis Cup-oppgjøret mot Egypt, men er klar for å gjøre sin del av jobben for å holde Norge i gruppe to.

Norge står foran en skjebnekamp i Davis Cup lørdag og søndag. I Oslo Tennis Arena venter Irland, og taperen rykker ned til tredje divisjon. En nøkkel for å unngå et nedrykk er Casper Ruud.

– Jeg håper selvfølgelig at vi kan komme fra dette med en seier og holde oss i divisjonen, det hadde vært det mest ideelle, så får vi se om jeg og Viktor leverer varene, sier Casper Ruud til Tennis-Norge.

– Bedre enn på papiret
Irland to beste spillere, Peter Bothwell og Simon Carr, er begge rangert blant de 800 og 900 beste tennisspillerne i verden. Ruud tror Norge får tøffere motstand enn mange forventer.

– De er gode spillere og er trolig bedre enn på papiret. Vi må være klare for at det venter tøff motstand, sier Ruud.

Påstanden fra Norges ener er lagkaptein Anders Håseth enig i. Davis Cup-kapteinen har gjennom sine 22 år i rollen erfart at alt kan skje i nasjonsturneringen.

– Det er innendørs, og da går det fort. Får du et break i mot, kan det være kjørt. Casper må vinne sine kamper, og de kan vi ikke innkassere på forhånd. Hvis han ikke gjør det, må Viktor følge opp, sier Håseth til Tennis-Norge.

Sto over
I første runde mot Egypt stod Casper Ruud over og prioriterte spill i Sør-Amerika. Unggutten er glad for å være tilbake på laget.

– Det blir bra. Jeg fikk ikke vært med på forrige kamp, så det blir gøy å være samlet lag igjen og få lagfølelsen. Det er det som er gøy med Davis Cup, sier Ruud.

Også Håseth er fornøyd med å ha Ruud med på laget igjen. Han tror at Egypt-kampen blir en av få ganger stortalentet står over.

– Casper kommer til å være med oss framover og liker å spille Davis Cup. Faren, Christian Ruud, spilte også nesten alltid Davis Cup, sammenligner Håseth.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788