Annonse: Legendenes racket relansert i Norge

Racketen Donnay Allwood gjorde en svensk tennisspiller verdensberømt. Nå kan den moderne varianten kjøpes i Norge hos tennisbutikken Racket1.

Racketen Donnay Allwood gjorde en svensk tennisspiller verdensberømt. Nå kan den moderne varianten kjøpes i Norge hos tennisbutikken Racket1.

Svenske Björn Borg er en tennisspiller mange nordmenn har et forhold til. Tennislegenden fra Sverige ble populær da han på 1970-tallet herjet i Wimbledon med treracketen Donnay Allwood. Nå er racketen tilbake på markedet.

– Donnay Allwood er relansert i de samme fargene og bærer orginalens navn, men det er en toppmoderne racket, sier Racket1-gründer Per Ørnulf Steen til Tennis-Norge.

Donnay-agentur
Racket1 er en norsk tennisbutikk som driver import av utstyr fra Donnay Xenecore. Utstyrsprodusenten ble etablert i 1910 og var tidligere en av verdens største produsenter av tennisutstyr.

– Spillere som nevnte Borg og flere andre store tennisnavn brukte Donnay i storhetstiden. Det inspirerte oss til å få agentur på Donnay i Norge, sier Steen.

Forskjellen på Donnay i dagens samfunn mot tidligere er at de holder en lavere profil og satser på høy kvalitet. Det var først i 2009 Donnay ble relansert internasjonalt etter en lengre periode ute av markedet.

– Donnay er en nisjeprodusent som har slagordet «Armsafe power». Konseptet til nye Donnay er å levere armvennlige racketer, sier Steen.

Forhindre skader
Det vil altså si at Donnay-racketene kan bidra til å forhindre noen av de vanligste tennisskadene blant amatørspillere og profesjonelle.

– Donnay Xenecore har dedikert innsats for å utvikle og produsere racketer som tar spillerens arm og helse på alvor. Det falt vi for, sier Steen, som opplyser at Racket1 også selger Wilson, Fila, Babolat, Yonex, Slazenger og Dunlop.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788