Outsideren Norge: – Tror vi kan overraske

Sharm El Sheikh (Tennis-Norge): Uten Casper Ruud på laget er Norge store outsidere mot et sterk egyptisk mannskap, men det norske laget tror på en overraskelse.

Sharm El Sheikh (Tennis-Norge): Uten Casper Ruud på laget er Norge store outsidere mot et sterk egyptisk mannskap, men det norske laget tror på en overraskelse.

Viktor Durasovic og Simen Sunde Bratholm skal trolig spille alle de fem kampene for Norge, i hvert fall om alle blir tellende. Peter August Anker avskriver seg selv som en for dårlig hardcourtsspiller sammenlignet med de andre på laget, mens Herman Høyeraal er skadet og har heller ikke utstyret sitt i Egypt etter bagasjetrøbbel.

Dermed blir det Durasovic og Bratholm som må overgå seg selv. Egypt har nemlig tre spillere som er bedre rangert enn Norges bestemann, Durasovic. Egypts ener, Mohamed Safwat, er nummer 208 på ATP-rankingen, mens toeren og treeren, Karim Mamooun og Youssef Hossam, er nummer 237 og 296. Durasovic er nummer 408.

– Vi har egentlig ikke noe å tape. I og med at Casper ikke er med har vi litt mindre press, men det vil uansett være dritgøy å spille. Det blir veldig tøft. Jeg må bare prøve å overspille litt. Jeg føler at jeg har spilt jevnt og holdt bra følge med  mange gode spillere, samt for eksempel trent en del med Casper Ruud, sier Bratholm til Tennis-Norge.

– Kan dere overraske?

– Jeg tror det. Man må alltid være optimistisk og gøy blir det uansett. Doublen kan gå begge veier og hvis Viktor spiller bra er det fullt mulig å overraske, mener Bratholm.

– Drømmesituasjon
Også lagkaptein Anders Håseth er klar over at Norge er underdog, og han tror det passer spillerne sine meget bra, spesielt Bratholm.

– Det burde være en drømmesituasjon for Simen. Han har alt å vinne, og da tenker jeg at Simen bare må tenke at det for bære eller briste, han må være offensiv i tankegangen. Det får bli enten eller, lyder oppfordringen fra Håseth.

Lagkapteinen har vært med i Davis Cup-sirkuset helt fra 1985, først som spiller, og fra 1997 som lagkaptein. Er det noen som vet at mye rart kan skje i Davis Cup, er det nettopp Håseth med sin lange erfaring.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DavisCup-laget mot Egypt
Norge klare for kamp. Foto: Odd-Sølve I. Grannes.

– Alt kan skje. Det kan bli veldig bra, men det er vanskelig å spå, og det blir spennende å se. Viktor har spillet i seg og kan slå de han møter her. Han har vist at han hever nivået i Davis Cup tidligere, og det kan han gjør her også, sier Håseth.

Det egyptiske laget, med Safwat i spissen, vil derimot ikke gå med på at Egypt er store favoritter.

– Det er Davis Cup, og dette er et unikt format. Det har historien vist flere ganger. Alt kan skje, og vi må spille godt i hver kamp. Jeg tror ikke det nødvendigvis har så mye å si at Casper Ruud ikke er her, sier Safwat.

Nytt format
I Norges gruppe i Davis Cup blir det i år prøvd ut et nytt format. I stedet for kamper over tre dager med fem sett i alle oppgjørene, fordeles kampene på to dager med kamper i tre sett. Double spilles samme dag som de to siste singlekampene.

– I dette oppgjøret er det en fordel at det er tre sett. Kampene er kortere, og det kan lettere skje sensasjoner, så jeg synes det er en fordel. Jeg hadde kanskje sagt noe annet om Casper var med, sier Håseth.

Noregs ener, Durasovic, er den eneste av Norges spillere i troppen som har fått spille en femsettskamp tidligere. Han skulle gjerne sett at det var fem sett fortsatt.

– Det har ikke noe spesielt å si. Personlig er jeg fan av det tradisjonelle formatet, men sånn er det, og det tar ikke gleden vekk fra å spille. Det er likevel gøy å gå ut å ha den følelse med å spille fem sett, det ligger kanskje litt mer mentalt da. Det er synd det ikke er sånn nå, sier Durasovic.

Første kamp
Durasovic har hatt ferie og sesongoppkjøring fra han spilte tre Futures-turneringer på Den Dominikanske Republikk som avslutning på sesongen i i 2017. Lørdagens oppgjør mot Karim Mamooun blir det første i 2018.

– Det er bra oppvarming. Jeg gleder meg, jeg har ikke spilt kamper på en god stund, så jeg bare gleder meg. Det blir en god måte å lade opp på, sier Durasovic, som i likhet med sin lagkamerat Bratholm har tro på en overraskelse.

– Vi er underdogs, men jeg tror at hvis jeg klarer å gjøre mitt, så kan jeg slå dem. To av dem spiller litt Challenger-turneringer, men de spiller også Futures-turneringer her som jeg har gjort, så noe nivåforskjell er det ikke. Klarer Simen å spille sitt spill, så kan det gå, avslutter Durasovic.

Første oppgjøret er mellom Mohamed Safwat og Bratholm lørdag. Kampen starter klokken 09.00 norsk tid. Tennis-Norge dekker kampen fra Egypt.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788