Casper Ruud

Seedet Ruud møter japaner i Australian Open: – Er der for å kvalifisere meg

Casper Ruud møter lavere rangert motstand både i første og andre kvalifiseringsrunde til Grand Slam-turneringen Australian Open.

Casper Ruud møter lavere rangert motstand både i første og andre kvalifiseringsrunde til Grand Slam-turneringen Australian Open.

Nordmannen drar rett fra New Zealand og kampen der han sjokkerte Robin Haase, nummer 43 i verden, og til Melbourne. Allerede onsdag venter kvalifiseringskamp i Australian Open. Unggutten tok seg til kvalifiseringsfinalen i fjor og reiser heller ikke i 2018 til Australia for å være statist.

– Jeg går for å kvalifisere meg. I år har jeg lyst til å spille hovedrunden. Jeg var i kvalifiseringsfinalen i fjor og møtte en spiller med god serve og litt kjedelig spill. Det var ikke lett å fighte i den kampen, så jeg håper å få en ny sjanse. Det hadde vært gøy, sa Ruud til Tennis-Norge før oppgjøret mot Haase tirsdag.

Ito neste
I første kvalifiseringsrunde møter Ruud en gammel kjenning. Som 17-åring i 2016 fikk nemlig unggutten wildcard til kvalifiseringen i ATP 1000-turneringen Miami Open. Da møtte Snarøya-gutten Tatsuma Ito og imponerte, til tross for tap, med 4-6, 7-6 (8-6), 1-6.

Nå er japaneren motstander i Australian Open, og 29-åringen er dårligere rangert enn Ruud med en 156.-plass. Itos beste plassering på ATP-rankingen i karrieren er en 60.-plass fra 2012.

Casper Ruud
Casper Ruud har imponert stort i sesongåpningen. Foto: Espen Hildrup.

Går nordmannen videre til andre kvalifiseringsrunde venter vinneren i oppgjøret mellom australske Max Purcell, nummer 263 i verden, og Dimitry Popko, nummer 193 på verdensrankingen. Sistnevnte vant Ruud over i første kvalifiseringsrunde i US Open. I en eventuell kvalifiseringsfinale er Ernesto Escobero, nummer 120 på ATP-rankingen, den høyest rangerte spilleren nordmannen kan møte.

–Det er tre tøffe kamper uansett. Jeg har ett år mer erfaring nå, så jeg får prøve å bruke det så godt jeg kan. Jeg har fått noen bra seire i starten av sesongen og håper å ta med det gode spillet. Jeg vet det er mange gode spillere i kvalifiseringen, sa Ruud til Tennis-Norge før trekningen var klar.

– Sterkere
Allerede før den svært gode kampen mot Haase tirsdag følte Ruud seg i god form. Stjerneskuddet ser selv framgang i eget spill.

– Jeg har begynt å serve litt bedre og man føler seg alltid litt sterkere på nyåret. Jeg har nok blitt sterkere og klokere. Jeg hadde kanskje ikke den beste avslutningen på 2017, men jeg har tatt med meg det gode fra alle ukene, sa Ruud.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788