Cilic klar for ny Grand Slam-finale

av | 25 januar, 2018 - 12:28 | Australian Open, Internasjonalt

Marin Cilic vant i tre sett over overraskelsen Kyle Edmund og er klar for finalen i Australian Open.

Kroaten har vunnet en Grand Slam-finale tidligere, US Open i 2014. 29-åringen var også i finalen av Wimbledon i sommer, men da ble det tap for Roger Federer, som Cilic for øvrig slo i semifinalen da han vant US Open.

I torsdagens semifinale møtte verdenssekseren britiske Edmund, nummer 49 på ATP-rankingen. Den britiske tennisspilleren hadde en fjerde runde som beste Grand Slam-resultat fra før og har aldri vunnet en ATP-turnering.

Edmund, som virket skadet ut i semifinalen, hadde imponert så langt i Melbourne, men kom seg ikke opp på samme nivå mot Cilic. Kroaten stormet videre til finale med 6-2, 7-6 (7-4), 6-2. Kun det andre settet ble særlig spennende.

– I det andre settet var jeg litt opp og ned, jeg klarte ikke å sette press på han. Det var vanskelig å sette sammen mange poeng på rad, men jeg forble bare mentalt sterkt, sa Cilic på banen etter seieren, og skrøt av Edmund:

– Han spiller bra tennis og har bevist mye de siste årene. Han har startet veldig bra i år og har hatt en tøff vei til semifinalen. Han har en lys framtid, vi vil se mye til han, lød det fra Cilic.

I finalen venter vinneren mellom Roger Federer og unggutten Hyeon Chung. Cilic kjenner godt til begge to.

– Chung kommer raskt. Han har spilt noen ekstremt bra kamper her. Banen passer han bra, og han er en av de beste til å bevege seg. Det er flott å se han spille så bra. Roger ser alltid etter å spille ekstremt aggressivt. Med mitt spill: Serve bra, slå bra fra grunnlinjen og spille aggressivt, kan jeg få han til å løpe mye, sa Cilic.

Relaterte artikler

Tapte finalen

Stefanos Tsitsipas slo Casper Ruud i finalen av Monte Carlo Masters – vant tittelen for tredje gang i fyrstedømme.