David Goffin

Formsterke Goffin kan lede Belgia til Davis Cup-seier

For første gang i Belgias historie kan landet gå helt til topps i den ærverdige nasjonsturneringen Davis Cup.

For første gang i Belgias historie kan landet gå helt til topps i den ærverdige nasjonsturneringen Davis Cup.

David Goffin er den heteste av spillerne i Davis Cup-finalen mellom Belgia og Frankrike. I høst har 26-åringen til tider storspilt, blant annet med å vinne ATP 250- og ATP 500-turneringen i Shenzhen og Tokyo på to uker. Forrige uke imponerte belgieren med å vinne over Rafael Nadal og Roger Federer i ATP-sluttspillet, noe som førte han helt til finalen, der han tapte for Grigor Dimitrov.

– Fordi jeg er en topp 10-spiller forventer alle at jeg skal vinne singlekampene mine, sier Goffin til AP, ifølge USA Today.

God statistikk
Samtidig har Goffin storspilt hele karrieren sin i Davis Cup. Den belgiske tennisspilleren står med 19 seire på 22 forsøk i Davis Cup-sammenheng. Selv senker han forventningene til seg selv foran helgens kamper.

– Kneet mitt trenger litt hvile etter at jeg ble nummer to i London, men for øyeblikket holder det. Jeg vil ikke ha noen problemer med å spille på 110 prosent hele helga, sier Goffin.

Og det kan Belgia trenge. Landet har nemlig aldri før vunnet en Davis Cup-tittel. Nasjonen har to ganger tidligere vært i finalen, i 1904 og 2015, men begge gangene har det endt med tap. En tittel kan toppe et godt år for både Goffin og Belgia.

– Det ville vært veldig fint å avslutte året slik. Det er et veldig fint arrangement, svært viktig for landet vårt. Det ville vært utrolig å reise hjem med trofeet. Vi er ikke favorittene, vi har nesten ingenting å tape, sier Goffin.

Sterke franskmenn
Frankrike stiller nemlig med et sterkt lag og har hele tre spiller bedre rangert enn Belgias toer, Steve Darcis, nummer 76 på ATP-rankingen. I tillegg har franskmennene nummer 13 på doublerankingen og er dermed storfavoritter i alle de andre kampene utenom i oppgjørene mot Goffin.

– Vi er overbeviste om at vi kan vinne. Ellers hadde det ikke vært noen vits å gå på banen, sier den franske lagkapteinen Yannick Noah, som er den siste franskmannen til å vinne en Grand Slam-turnering.

Frankrike har vunnet Davis Cup hele ni ganger i historien, men den foreløpig siste gangen var i 2001. Nå håper de å gå til topps igjen

– Vi er ute etter å skrive vår del av historien. Som et fransk lag har vi vunnet før, men det er lenge siden. Nå planlegger vi å gjøre det med dette laget, sier Noah, som har tatt ut Jo-Wilfried Tsonga, Lucas Pouille, Richard Gasquet og Pierre-Hugues Herbert

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788