Casper Ruud

Ruud mot rutinert argentiner i Ecuador

Casper Ruud spiller kommende uke en Challenger-turnering i Argentina og møter en erfaren argentinsk motstander for andre gang i karrieren.

Casper Ruud spiller kommende uke en Challenger-turnering i Argentina og møter en erfaren argentinsk motstander for andre gang i karrieren.

Den norske unggutten møter Maximo Gonzalez. Ruud spilte mot 34-åringen i kvartfinalen av Challenger-turneringen i Santiago i 2016. Da var motstanderen rangert som nummer 166, mens nå er Gonzalez nummer 356 på ATP-rankingen.

Likevel har Gonzalez endt året topp 200 i verden hele ni ganger i karrieren. Veteranen har en besteplassering som nummer 58 fra 2009. Siden juni står Gonzalez med fire seire på sine tolv siste kamper, men har hatt gode resultater i double.

Da Ruud og Gonzalez møttes i kvartfinalen i 2016 ble det en jevn kamp. 18-åringen fra Norge vant det første settet 7-5, men Gonzalez kjempet seg tilbake og sikret seg semifinaleplass med 7-5, 6-3 i de to siste settene.

Også flere andre nordmenn skal i aksjon kommende uke. Ulrikke Eikeri spiller kvalifisering til 80.000-dollarsturneringen i Tyler. 24-åringen er førsteseedet og møter urangerte Jasmine Amber Asghar i første kvalifiseringsrunde. Oslo-jenta må vinne tre kvalifiseringskamper for å nå hovedrunden.

Melanie Stokke spiller en 25.000-dollarsturnering i Sant Cugat. 21-åringen har ikke hatt resultatene på sin side den siste tiden og håper trolig å begynne på en seiersrekke igjen. Malene Helgø spiller en 15.000-dollarsturnering i Stockholm, mens Viktor Durasovic prøver seg på nytt i en Futures-turnering i Egpyt.

Thomas Linge spiller kvalifisering i en Futures-turnering i Kuwait, mens Eirik Sars Grøner prøver seg i kvalifiseringen til en Futures-turnering i USA.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788