Ulrikke Eikeri

Eikeri suveren i USA – Durasovic også videre

Ulrikke Eikeri tapte bare 12 poeng i andre runde av 15.000-dollarsturneringen på Hilton Head Island. Viktor Durasovic kjempet seg videre i tre sett.

Ulrikke Eikeri tapte bare 12 poeng i andre runde av 15.000-dollarsturneringen på Hilton Head Island. Viktor Durasovic kjempet seg videre i tre sett.

Etter fire strake tap har Eikeri påbegynt en seiersrekke igjen. Onsdag tok hun seg enkelt videre fra første runde, mens torsdag overbeviste den norske 24-åringen enda mer. Jenta fra Nordstrand møtte canadiske Catherine Leduc, nummer 893 i verden. Eikeri gikk ut i hundre mot den canadiske jenta og beholdt den høye kvaliteten hele kampen i gjennom. På en time og tre minutter sikret Oslo-jenta seg seier 6-0, 6-0 og tapte kun 12 poeng i løpet av hele kampen.

Durasovic fikk en tøffere kamp mot tsjekkiske Marek Gengal, nummer 635 på ATP-rankingen. 22-åringen fra Tsjekkia har slitt med å få til gode resultater den siste tiden og man må helt tilbake til mars for å finne forrige gang Gengal kom lengre enn kvartfinale i en Futures-turnering.

Gengal ga likevel Durasovic tøff motstand, men det var den norske 20-åringen som skulle vise seg å være sterkest. Nordstrand-spilleren vant det første settet 6-3, men ble slått 3-6 i det andre settet. I det avgjørende settet var norgesmesteren best og vant 6-3.

I kvartfinalen møter Durasovic tunisiske Anis Ghorbel. 28-åringen er nummer 743 i verden, men har en besteplassering som nummer 479 for ett år siden. Den rutinerte tunisieren slo i andre runde førsteseedede Youssef Hossam, nummer 330 i verden. Eikeri møter vinneren i oppgjøret mellom den urangerte kvalifiseringsspilleren Sofia Sewing og 15-åringen Caty McNally, nummer 743 på WTA-rankingen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788