Casper Ruud. Tennis-Norge.

Ruud tapte for enorm formspiller

Casper Ruud klarte ikke å ta seg videre fra første runde i ATP Challenger-turneringen i Szceznin.

Casper Ruud klarte ikke å ta seg videre fra første runde i ATP Challenger-turneringen i Szceznin.

Unggutten fra Snarøya møtte en stor utfordring tirsdag. Motstander Zopp har nemlig vunnet 26 av sine 27 siste kamper og har tolv seire på rad. 29-åringen var nemlig i fire Futures-finaler på rad, for så å gå rett til topps i ATP Challenger-turneringen i Alphen. Likevel er Zopp bare rangert som nummer 217 i verden.

Ruud har på sin side slitt med å sette sammen lengre rekker med seire i sommer og høst. Talentet har vært for dårlig i noen kamper, men også hatt marginene mot seg og slitt med varmen i flere av turneringene han har spilt.

I det første settet ble det ikke den starten Ruud ønsket seg. Nordmannen ble brutt først, men på 3-4 klarte Ruud å bryte tilbake på sitt fjerde forsøk. Det var ikke nok til å sikre tiebreak. Zopp brøt igjen på 5-5, selv om Ruud reddet en breakball og hadde gode muligheter til å vinne flere av poengene i gamet. Motstanderen holdt deretter egen serve og vant settet 7-5.

Det andre settet startet jevnt, men på 3-2 og 0-30 begynte det å regne skikkelig. Det førte til et spillavbrudd på nærmere tre timer. Da de kom ut på banen igjen brøt begge hverandre en gang og det gikk til tiebreak. Der vant Ruud 7-4 med imponerende spill. I det tredje settet ble det tyngre og Ruud tapte 2-6 etter et brudd i mot i sitt første servegame.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788