Casper Ruud

Ruud fikk det tøft mot veteran

Casper Ruud fikk problemer og tapte kvartfinalen i ATP Challenger-turneringen på Den dominikanske republikk.

Casper Ruud fikk problemer og tapte kvartfinalen i ATP Challenger-turneringen på Den dominikanske republikk.

Den norske 18-åringen skulle egentlig spille kvartfinalen torsdag, men oppgjøret ble utsatt på grunn av kraftig regn. Dermed var det første duket for duell fredag, og det gikk ikke helt veien for unggutten fra Snarøya.

Motstander var Victor Estrella Burgos, nummer 112 i verden, med en besteplassering på 43.-plass fra 2015. 37-åringen er fra arrangørlandet og hadde en overveldende støtte i ryggen, noe som ga veteranen stor motivasjon.

Det hele startet jevnt. Ruud startet bra og holdt serve helt fram til 3-3. Da brøt Estrella Burgos. Ruud fikk tre breakballer i gamet etterpå, men klarte ikke å utnytte dem. Etterpå fikk Ruud trøbbel med å komme i gang igjen. Det første settet endte nemlig 3-6.

I det andre settet var det lenge lite som stemte for Ruud. Norges best rangerte herrespiller viste frustrasjon over eget spill tidlig i sett nummer to og klarte ikke å spille på samme nivå som i starten av det første settet, men fant mer flyt på slutten.

Ruud utlignet både til 1-5, 2-5 og 3-5, blant annet med sitt første break. Han måtte redde åtte matchballer etter at nordmannen spilte seg i problemer tidlig i flere games. Til slutt sikret Estrella seg semifinale med 6-3 i det andre settet.

Dermed er Ruud ferdig med oppkjøringen til det neste store målet. I neste uke starter nemlig US Open-kvalifiseringen i New York, der nordmannen skal delta for å prøve og kvalifisere seg til sin første hovedrunde i en Grand Slam-turnering.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788